Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Försöker sälja profilen – utan hans vetskap

Sebastian Eriksson. Foto: CARL SANDIN
Foto: LUDVIG THUNMAN
Mats Gren. Foto: MICHAEL ERICHSEN

GÖTEBORG. IFK Göteborg försöker sälja Sebastian Eriksson – utan hans vetskap.

Enligt GT:s uppgifter har Blåvitt lagt ut krokar hos klubbar i engelska Championship.

– Det hade inte förvånat mig om det du säger stämmer, säger Sebastian Eriksson själv.

Sebastian Eriksson är en av IFK Göteborgs kuggar i sin roll på det centrala mittfältet. Förra säsongen gjorde 27-åringen från Åsebro 28 matcher (varav 26 från start) för Blåvitt i allsvenskan.

Men Eriksson har också fått motta kritik från IFK-supportrar och flera har velat se honom petad ur startelvan. I september – efter att ha tvingats kliva av med en skadekänning mot Östersund – sa han kort:

– Nu får alla som de vill.

Försöker sälja Eriksson

Sebastian Eriksson har kontrakt med IFK Göteborg till sommaren 2018 – men GT kan i dag berätta att Blåvitt, som fortfarande dras med ett stort driftunderskott, utreder möjligheterna att sälja sin mittfältare då löneutgifterna måste minska. 

Enligt flera av varandra oberoende källor har klubben, via sportchefen Mats Gren, lagt ut krokar i engelska andraligan med syftet att sälja Eriksson i januarifönstret. Blåvitt har tidigare sålt både Lasse Vibe (Brentford) och Gustav Engvall (Bristol City) till just Championship. 

– Han (Mats Gren) har inte pratat med mig i alla fall, men det hade inte förvånat mig om det du säger stämmer, säger Sebastian Eriksson om uppgifterna.

"Inte hört något alls"

Vet du om det finns intresserade klubbar utomlands?

– Jag har inte hört något alls. Jag fokuserar bara på Blåvitt.

Sebastian Eriksson återvände till IFK Göteborg från Cagliari på lån inför säsongen 2015. På sommaren köpte Blåvitt loss honom från den italienska klubben för nära tre miljoner kronor.

Sportchefen Mats Gren är fåordig kring uppgifterna om Sebastian Eriksson. 

– Jag vet inte var detta kommer ifrån, men jag vet via hans rådgivare Carl Fhager att han vill ut någon gång igen om det finns möjlighet. Jag måste veta om en spelare vill flytta innan något kan hända. Men vi ser gärna att Sebastian är kvar hos oss, säger Gren. 

 

LÄS ÄVEN: "Sebastian Eriksson förtjänar bättre"