Erica Johansson och Martin Lamprecht. Foto: JAN WIRIDENErica Johansson och Martin Lamprecht. Foto: JAN WIRIDEN
Erica Johansson och Martin Lamprecht. Foto: JAN WIRIDEN
Erica Johansson har otaliga SM-guld i längdhopp. Foto: ROBIN ARONErica Johansson har otaliga SM-guld i längdhopp. Foto: ROBIN ARON
Erica Johansson har otaliga SM-guld i längdhopp. Foto: ROBIN ARON

Förra friidrottshjälten
och maken skiljer sig

Publicerad

Erica Lamprecht, 43, och Martin Lamprecht, 53, har ansökt om skilsmässa.

Den tidigare längdhoppsstjärnan och Mästarnas Mästare-profilen ser nu ut att gå skilda vägar med maken.

Båda två avböjer att kommentera.

Erica Lamprecht (före detta Johansson), med bland annat tolv SM-guld i längdhopp och ett EM-guld inomhus från Gent 2000, har tillsammans med maken Martin Lamprecht ansökt om skilsmässa i Göteborgs tingsrätt.

Paret har varit gifta i närmare åtta år. 

Sedan den aktiva friidrottskarriären har Erica Lamprecht deltagit i flera tv-produktioner. Mest igenkänd är hon sannolikt från SVT:s folkkära tävlingsprogram "Mästarnas Mästare," där hon deltog 2009. 2007 tävlade hon dessutom i TV4:s "Let's Dance".

I "Mästarnas Mästare" gick hon till final – och slutade trea bakom Per Elofsson och Malin Moström.

– De är två riktiga kämpar, sa Lamprecht inför finalprogrammet.

En gemensam dotter

Martin Lamprecht själv har även han en idrottskarriär bakom sig. 1984 tävlade han i modern femkamp under de olympiska spelen i Los Angeles. Därtill var han förbundskapten för det svenska landslaget i modern femkamp under Atlanta-OS 1996.

Erica och Martin Lamprecht gifte sig under hösten 2009. Båda två har varsitt barn från tidigare förhållanden. Erica en dotter från ett tidigare förhållande och Martin en son med Kristin Kaspersen. Tillsammans har Erica (före detta Johansson) och Martin Lamprecht en dotter.

Varken Erica eller Martin Lamprecht vill kommentera deras gemensamma ansökan om äktenskapsskillnad.

 

LÄS MER: Erica Johansson har skaffat mc-körkort  

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. 

Relaterade ämnen
Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag