"Vi behöver köra max. Det gjorde vi inte i dag", säger Manon Melis. Foto: Robin Aron
"Vi behöver köra max. Det gjorde vi inte i dag", säger Manon Melis. Foto: Robin Aron

Förlust – då sågar stjärnan inställningen

Publicerad

Göteborg FC föll pladask hemma mot Umeå.

Då sågar anfallsstjärnan Manon Melis lagets inställning.

– Vi behöver köra max. Det gjorde vi inte i dag, säger skyttedrottningen.

Men det började bra. I slutet av första halvlek tog GFC ledningen hemma på Valhalla.

– Jag fick en passning av Sara Lindén efter en omställning. Jag kunde sen ta avslut lite utanför straffområdet. Det gick snabbt, säger Manon Melis om sitt tredje mål för säsongen.

I andra halvlek gick det tyngre. Mellan minut 53 och 55 hann Umeå vända på steken. Först placerade landslagsmeriterade Lina Hurtig in kvitteringen via stolpen och sedan nickade nigerianskan Rita Chikwelu in gästernas 1-2-mål.

– Vad som hände? Bra fråga! Efter vårt mål kändes det helt okej. Då trodde jag inte att vi skulle tappa matchen. Men laget var för stort. Vi var inte tajta och jobbade inte ihop. Umeå spelade igenom oss rätt enkelt. De gjorde två snabba mål och sen var det kört, suckar holländskan.

"Inte en av våra bättre matcher"

Tränaren Stefan Rehn bytte in Rebecka Blomqvist, Julia Wahlberg och Adelina Engman men fick ändå ingen positiv förändring. I stället punkterade VM-spelaren Jenny Hjolman tillställningen i 89:e minuten.

– Det var inte en av våra bättre matcher. Vi behöver köra max och spela tajtare så att vi kan hjälpa varandra mer. Vi måste gå upp i press till 100 procent och visa bättre attityd; springa som fan och ge allt. Det saknades i dag.

28-åringen är inte tillfreds med lagets anfallsspel.

– Det var ganska svårt för mig. Jag känner mig ofta lite ensam där uppe när vi jobbar en och en. När vi i anfallet gick framåt kändes det som att mittfältet gick bakåt. Vi hade inga jättelånga anfall heller. Vi sprang hela tiden fram och tillbaka i omställningsspelet.

GFC ligger fyra efter sex spelade matcher.

– Jag är inte nöjd med starten. Man vill vinna, framför allt hemma. Jag hoppas vi gör en bättre match mot Mallbacken på onsdag, säger Melis.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag