Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Folkfesten ställs in – 10 000 berörs

Vinterns upplaga av innebandyturneringen Gothia Innebandy Cup ställs in.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Det blir inget Gothia Innebandy Cup i vinter.

Det beskedet kommer från arrangören.

– Ett tungt beslut att fatta men våra deltagares och funktionärers trygghet är vår högsta prioritet och därför måste vi ta vårt ansvar och ställa in när hälsoläget i samhället kräver det, säger turneringsledaren Lena Rönnefors.

Såväl handbollsturneringen Partille Cup som fotbollsturneringen Gothia Cup tvingades ställa in sommarens folkfester som en följd av coronapandemin.

Nu tvingas Gothia Innebandy Cup fatta samma beslut.

Turneringen, som skulle ha spelats den 3-6 januari och lockat omkring 10 000 deltagare, går inte att genomföra på grund av risken för ökad smittspridning. Trots att arrangören under en längre tid arbetat fram planer för hur turneringen skulle kunna genomföras på ett smittsäkert sätt har beslutet fattats att ställa in cupen efter dialog med Folkhälsomyndigheten, Smittskydd Västra Götaland och Riksidrottsförbundet.

”Ser det som olämpligt”

– Folkhälsomyndigheten har framfört att de just nu ser det som olämpligt att genomföra större cuper där ett stort antal lag från olika regioner samlas, både på grund av risken för ökad smittspridning och för belastning av sjukvården i regionen, inte minst på grund av att Gothia Innebandy Cup avgörs i julhelgerna, då belastningen på sjukvården även vanligtvis är extra stor, säger turneringsledare Lena Rönnefors i ett pressmeddelande.

Alla anmälda lag kommer att få sin anmälningsavgift återbetald.

Nästa upplaga av turneringen kommer att avgöras den 6-9 januari 2022.

Gothia Innebandy Cup

En av världens största innebandyturneringar som arrangerats i trettonhelgen i Göteborg sedan 1994.

Antal lag: Cirka 470 lag.

Antal deltagare: Cirka 10 000 deltagare.

Antal nationer (2020): Åtta nationer.

Ålder: 11–18 år.