Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Finalrepris väntar för Frölunda efter segern

Foto: Stefan Jerrevång/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Linköping inledde piggast, men Frölunda stod för den starkaste avslutningen och nu bjuds vi på en finalrepris från i fjol - redan i kvartsfinalen. Det blir Frölunda mot Skellefteå.

Linköping hade chansen att säkra en andraplats och hemmaplansfördel genom slutspelets två första steg - då klappade laget ihop på hemmaplan och Frölunda kunde gå förbi östgötarna i tabellen, upp till en tredje plats.

- Hela laget är laddade, vi har förberett oss nu och vi ser framemot det jättemycket, säger Carl Grundström i C More.

Umeåsonen kom till kvällens match med en lång måltorka men den bröt han med två mål, bland annat det matchavgörande 2-3 målet.

- Det blir som en sten som faller från axeln. Alltid skönt att göra mål efter många mållösa matcher.

Dan Tangnes missnöjd med resultatet

För Linköping blev det en trist avslutning på grundserien, spelmässigt fanns där mycket att önska av spelet i kväll och framförallt defensiven vacklade enormt under långa stunder.

- Vi får inte tappa fokus och komma ur balans så enkelt. Det kommer vara en grej som är viktig när vi går in i slutspelet, säger Dan Tangnes i C More.

Nu får Linköping vänta nio dagar innan kvartsfinalspelet tar vid - man har således god tid på sig att fixa till det som i kväll inte fungerade.

- Nu får vi slicka såren lite snabbt och sen blicka framåt mot kvartsfinal nästa lördag.

För motståndet kommer Brynäs IF att stå, ett lag som Linköping trivts bra mot under säsongen och vunnit tre av fyra möten med den totala målskillnaden 8-6