Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fiaskot fortsätter för Elfsborg – ny förlust

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

BORÅS. Elfsborgs katastrofala inledning på allsvenskan fortsätter. I dag föll man mot Sirius med 0–1 efter att Stefano Vecchia gjort mål i den 91:a minuten – vilket innebar hemmalagets tredje raka förlust på lika många matcher.

– Vi har en bit kvar, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin. 

Efter att ha förlorat de två inledande matcherna i allsvenskan var Elfsborg pressat att vinna dagens match mot Sirius på hemmaplan.

Det slutade dock med en tredje raka förlust.

– Det är klart att det är jättetufft både för oss och våra fans, nu får vi bara försöka ladda om och ta nya tag mot Brommapojkarna i nästa match, säger Jimmy Thelin. 

– Det är helt avgörande att vi vågar tro på det här. Det finns ingen annan väg att gå. 

Missnöjet hos hemmapubliken var tydligt redan efter den första halvleken. Sirius var det klart starkaste laget och Elfsborgs-spelarna skakade på huvudena när de klev ut i spelartunneln.

Trots det var ställningen fortsatt 0-0 när 45 minuter återstod att spela – och lyckan var nära att vända för hemmalaget direkt i andra, när Elfsborgs Daniel Gustavsson skickade in ett inlägg som Sirius Razak var centimeter från att styra in i eget mål – endast räddad av Josh Wicks.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Sirius avgjorde på tilläggstid

Därefter hettade matchen till rejält.

Efter 72 minuter skrek Sirius spelare efter straff efter att Sam Lundholms skott träffat en av av Elfsborgs-spelarnas händer. Domarna valde dock att fria.

Sju minuter senare var det hemmalaget som ville ha straff efter att Jesper Karlsson gått omkull i straffområdet – men inte heller den gången blev den någon åtgärd från domarna.

Den avgörande situationen kom i stället på tilläggstid. Efter 91 minuter gjorde Stefano Vecchia 1-0 för Sirius – ett resultat som sedan stod sig och som innebär att Elfsborg därmed förlorat alla lagets tre inledande matcher i allsvenskan.

– Det är en rätt jämn match. Det var jobbigt för oss och jobbigt för dem i vissa perioder, det det känns som att vi står på bra och pressar dem och då kommer målet till slut, säger Stefano Vecchia till C More efter matchen.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!