Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
 Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅNFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
 Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Fiaskot fortsätter för Elfsborg – ny förlust

Publicerad

BORÅS. Elfsborgs katastrofala inledning på allsvenskan fortsätter. I dag föll man mot Sirius med 0–1 efter att Stefano Vecchia gjort mål i den 91:a minuten – vilket innebar hemmalagets tredje raka förlust på lika många matcher.

– Vi har en bit kvar, säger Elfsborgs tränare Jimmy Thelin. 

Efter att ha förlorat de två inledande matcherna i allsvenskan var Elfsborg pressat att vinna dagens match mot Sirius på hemmaplan.

Det slutade dock med en tredje raka förlust.

– Det är klart att det är jättetufft både för oss och våra fans, nu får vi bara försöka ladda om och ta nya tag mot Brommapojkarna i nästa match, säger Jimmy Thelin. 

– Det är helt avgörande att vi vågar tro på det här. Det finns ingen annan väg att gå. 

Missnöjet hos hemmapubliken var tydligt redan efter den första halvleken. Sirius var det klart starkaste laget och Elfsborgs-spelarna skakade på huvudena när de klev ut i spelartunneln.

Trots det var ställningen fortsatt 0-0 när 45 minuter återstod att spela – och lyckan var nära att vända för hemmalaget direkt i andra, när Elfsborgs Daniel Gustavsson skickade in ett inlägg som Sirius Razak var centimeter från att styra in i eget mål – endast räddad av Josh Wicks.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

Sirius avgjorde på tilläggstid

Därefter hettade matchen till rejält.

Efter 72 minuter skrek Sirius spelare efter straff efter att Sam Lundholms skott träffat en av av Elfsborgs-spelarnas händer. Domarna valde dock att fria.

Sju minuter senare var det hemmalaget som ville ha straff efter att Jesper Karlsson gått omkull i straffområdet – men inte heller den gången blev den någon åtgärd från domarna.

Den avgörande situationen kom i stället på tilläggstid. Efter 91 minuter gjorde Stefano Vecchia 1-0 för Sirius – ett resultat som sedan stod sig och som innebär att Elfsborg därmed förlorat alla lagets tre inledande matcher i allsvenskan.

– Det är en rätt jämn match. Det var jobbigt för oss och jobbigt för dem i vissa perioder, det det känns som att vi står på bra och pressar dem och då kommer målet till slut, säger Stefano Vecchia till C More efter matchen.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag