Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem mål på nio minuter – Villa gick på knock

Villa öser in mål för tillfället.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Martin Karlsson, Villa.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Fem mål på nio minuter knäckte Tellus. 

Nu snittar Villa Lidköping 7,9 mål framåt per match. 

– Det är jättebra, det hade vi nog tagit på förhand, säger lagkaptenen Martin Karlsson, 24. 

Efter knappt nio minuter stod det 0-0 på resultattavlan i Gubbängens bandyhall i Stockholm, efter 17.29 stod det 0-5. 

– Vi dödade matchen tidigt, det rullade på bra där. Vi hade flera chanser efteråt och borde ha gjort ännu fler mål, men deras målvakt var bra samtidigt som vi var tama i avsluten, säger Martin Karlsson. 

Till slug blev det 11-3 i Villas favör mot Tellus. 

– En stabil insats, en helt okej serielunksmatch, det blir lite så när det är tätt mellan matcherna och det bara handlar om att få med sig poängen hem, fortsätter Karlsson, som var imponerad av den nya bandyhallen som även topplaget AIK använder. 

”Det har saknats en hall i Stockholm”

– Ja, det var en kul upplevelse. Fin, bra is och bra ljus. Det har saknats en hall i Stockholm, den här är ovärderlig för elitlagen där (förutom Hammarby som spelar på Zinkensdamm). Jag ser fram emot att möta AIK där nästa vecka. 

AIK har visserligen några hängmatcher, men Villa toppar tabellen i överlägsen stil. Elva segrar, ett kryss, en förlust och 103 gjorde mål på 13 matcher är lagets facit. 

– Det är jättebra, det hade vi nog tagit på förhand, vi har ett bra flow. Vi känner oss jättebra och hoppas att vi är svårslagna även i slutspelet. Det är då det gäller att ha toppat formen, säger Martin Karlsson.