Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Får tänka till efter sex år – frågade spelarna”

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson och Martin Johansson jublade efter guldet i fjol.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Johan Sixtensson.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Guldtränaren Johan Sixtensson, 44, har förlängt sitt kontrakt med Villa Lidköping och siktar på andra raka SM-guldet. 

Men det var inte ett helt självklart beslut. 

– Jag fick fråga spelarna först, säger han. 

Johan Sixtensson har redan varit huvudtränare i Villa i sex säsonger och nu är ett nytt tvåårsavtal signerat. 

– Vi måste säga att ”Sixten” har levererat på ett makalöst sätt. Johan är en tränare som levererar såväl titlar som att han faktiskt också får fram nya spelare, då han kontinuerligt lyft upp flera unga spelare under sin ledning och som också har blommat ut att bli landslagsspelare, säger klubbdirektören Jonas ”Sparris” Johansson till klubbens hemsida. 

Huvudpersonen själv säger att det inte har varit aktuellt att ta över något annat lag, men att man får tänka till lite extra efter så lång tid i samma miljö. 

– Jag trivs ju otroligt bra, men jag kände att jag behövde fråga spelarna också. Tycker de att jag fortfarande kan utveckla dem? Det tyckte de och det känns förstås väldigt bra. Jag kände efter ordentligt själv också för man måste ha energin som krävs, men det har jag. Villa är en fantastisk förening att jobba i, man ligger i framkant gällande allt, säger Johan Sixtensson. 

Villa om Edsbyn: ”Safety first” 

Villa tränar vid 14-tiden i dag och åker sedan upp till Uppsala för att ladda för lördagens final mot Edsbyn på Studenternas IP. 

– Vi är friska och krya och i bra form. Alla spelare är tillgängliga. 

Vad är viktigast att tänka på mot Edsbyn? 

– Det är ett jättebra lag med bra spetskompetens. De är disciplinerade och konsekventa och tänker ”safety first”, men vi måste våga spela på och får inte bli passiva. Det är en balansgång. 

Vad talar för er? 

– Vår form. Vi har en stigande kurva sedan i januari. Alla spelare är i bra form och har bra självförtroende. Vi tvivlar inte någonstans utan det är full fart som gäller.