Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Får slipa på några fler shownummer”

Johan Mattsson bjöd på ett shownummer efter nollan mot Karlskrona.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han höll nollan och Frölunda vann med 3–0 mot Karlskrona.

Johan Mattsson, 25, skulle se till att få bästa tänkbara SHL-debut.

Och efteråt bjöd han publiken på ett shownummer.

– Det blev en liten kajak-paddling, säger målvaktshjälten.

Han har övertygat stort under såväl träningsmatcher som CHL-matcher. Men mot Karlskrona var det dags för Johan Mattsson att också göra sin första match i Scandinavium och sin SHL-debut.

Då skulle han se till att få bästa tänkbara start genom att hålla nollan.

Efteråt hyllades han stort av tränare Roger Rönnberg.

– Det är väldigt skönt att se. Och han gör det med ett lugn och en självklarhet. Det ser ut som han stått i Scandinavium i fem, sex år och inte som att det var hans första match. Det visar lite vilket självförtroende den här killen har, säger han.

Räddade friläge från kompisen

Mattsson själv kommenterar insatsen blygsamt:

– Det var lugnt. 13 skott på mål, två farliga lägen, säger han.

Det allra bästa läget som Karlskrona vaskade fram i matchen var Emil Lundberg som kom i friläge. Då visste Mattsson exakt hur han skulle agera.

– Lundberg har jag gått i samma skola som och har spelat mycket med. Jag visste att han skulle gå mellan benen så det var tur att det var han som fick friläget, säger Mattsson.

Det hann du se?

– Jo det såg jag. Och jag tänkte på det innan matchen att skulle han få friläge, han ligger ofta där uppe och lurar, så kommer han gå mellan benen, säger Mattsson som trots SHL-debuten inte visade någon nervositet.

– Jag var lite nervös innan men det gick över ganska snabbt. Jag hade en bra värmning och tog det inte allt för allvarligt. Sen fick vi en bra start, jag fick tre skott emot mig i första så man kom in i det, säger han.

”Blev en liten kajak-paddling”

Publiken gillade uppenbarligen det som den nye målvakten visade upp i sin debut och efteråt kom flera ramsor i stil med ”Mattsson till landslaget” och efter matchen fick han också bjuda på en liten segerdans.

– Det var någon i laget som sa till mig att dansa, då blev det en liten kajak-paddling i alla fall. Jag har gjort den någon gång i Timrå, jag får slipa på några fler shownummer om det skulle bli någon mer nolla, säger han.