Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johannes Vall hjälte för Falkenbergs FF

Foto: Robert Boman
Foto: Robert Boman

FALKENBERG/STOCKHOLM. Falkenberg har tagit säsongens första seger – och har redan en aspirant på årets mål i allsvenskan.

Johannes Vall lobbade in bollen från 25 meter till 2-0 mot Örebro.

– Det blev perfekt!, säger Vall till SportExpressen.

Falkenbergs enorma svit med mål i 55 raka matcher på hemmaplan bröts i premiären mot Gefle, då man förlorade med 2-0.

Efter 0-0 senast borta mot Helsingborg var FFF tillbaka på hemmaplan för att börja en ny svit – och lyckades.

Vänsterbacken Adam Eriksson tryckte in sitt första allsvenska mål när han satte 1-0 i 25:e minuten efter en retur av målvakten Oscar Jansson.

Örebros tränare Alexander Axén var rejält missnöjd med första halvleken – men fick inte se någon ordentlig uppryckning i andra.

"Den är otrolig"

I stället punkterade Johannes Vall matchen på ett utomordentligt snyggt sätt. 22-åringen snappade upp bollen på mittplanen, drev framåt, tittade upp och såg att Jansson stod långt ute – och lobbade bollen över honom.

– Den är otrolig. Och det verkar vara medvetet att chippa in bollen, säger experten Hasse Backe i C More.

– Vi vann bollen långt ner och David (Svensson) spelade upp den till mig. Det enda jag tänkte var att få fram den i banan så snabbt som möjligt. När jag närmade mig målet drog jag till med en liten chipp bara, säger Vall till SportExpressen.

Nära mista livet i Thailand

Ett drömmål – och allsvenskans snyggaste hittills. Falkenberg höll undan till en 2-0-seger och har därmed fyra poäng på tre matcher.

– Det känns bra. Det är alltid gött med tre poäng. Vi hade ett bra försvarsspel över hela banan och det var det som la grunden. En mycket bra match, säger Vall.

Den 22-åriga matchhjälten har en speciell historia.

Vall och hela hans familj var nära att råka med i tsunamikatastrofen 2005, som kostade närmare 300 000 människor – varav 543 svenskar – livet.

Johannes Vall, då 13 år gammal, hans syster Linnéa och hans föräldrar reste till Thailand 21 december och på annandagsmorgonen låg de vid hotellpoolen ett par meter från stranden när den första vågen slog till.

– Tsunamin kom från ingenstans – och det blev tumult. Vi hamnade i vattnet allihop och tumlade runt. Det tog två dagar innan vi hittade min syster och min farsa. Det var tungt där ett tag, säger Vall.

"Trodde de var döda"

Vad tänkte du egentligen under den tiden?

– Vi trodde att de var döda. Det var två dagar där vi hade det jävligt tufft.

– Det var extremt konstigt de närmaste dagarna. Jag var nästan i chocktillstånd, och hade inte koll på någonting... Mamma opererades två gånger de dagarna så jag fick vara själv. Jag satt där i Thailand, helt ensam.

Vall blir tyst en stund.

– Men det var otroligt skönt när vi hittade dem.

Hur mår ni i dag?

– Det löste sig och jag tror att vi gick stärkta ur allt det där. Vi har väldigt starka familjeband i dag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!