Pontus Nordenberg, här i Åtvidaberg, provtränar med Falkenbergs FF. Foto: Robert Boman
Pontus Nordenberg, här i Åtvidaberg, provtränar med Falkenbergs FF. Foto: Robert Boman

Falkenberg tar in back från Åtvid på provspel

Publicerad

Falkenberg vill förstärka truppen inför allsvenskan.

Nu provspelar vänsterbacken Pontus Nordenberg, 20, med klubben.

– En aggressiv spelare som alltid gör ett bra jobb, säger sportchef Håkan Nilsson.

Efter värvningarna av Akseli Pelvas, 26, och Amin Nazari, 22, närmar sig Falkenberg nu ett tredje tillskott.

Det handlar om vänsterbacken Pontus Nordenberg – som kommer från superettans nykomling Åtvidaberg. 20-åringen ska träna med hallänningarna torsdag och fredag.

– Det är en intressant spelare utifrån det sätt vi jobbar på. En aggressiv försvarsspelare som alltid gör ett bra jobb, säger FFF-sportchefen Håkan Nilsson.

– Vi har följt honom under hans tid i Åtvidaberg, nu handlar det om att bekanta oss med honom som människa.

"Helt omöjlig fråga"

När tar ni ett beslut om ni fortsätter med honom?

– Det kan jag inte svara på.

Och huruvida Nordenberg – med 31 allsvenska matcher och flertalet ungdomslandskamper – är en potentiell startspelare vill inte Nilsson spekulera i.

– Eftersom vi inte ens vet om han ska erbjudas ett kontrakt så är det en helt omöjlig fråga att svara på.

"Mycket intensivt arbete"

Men han ser gärna att vänsterbackspositionen förstärks.

– Vi har ju tappat Adam Eriksson som spelade samtliga matcher i fjol, så det är en position som vi tittar på. Men som jag alltid säger: det är ingen panik, vi försöker få in rätt spelare och misslyckas vi får vi vänta ett tag till. Det är inte värre än så.

Förutom en eventuell vänsterbacksförstärkning kan fler värvningar tillkomma.

– Det är ett mycket intensivt arbete med truppbygget för tillfället, vi letar efter ytterligare en mittback och en forward. Vi söker där vårt kontaktnät och våra ekonomiska möjligheter finns.

Tidigare under veckan – från tisdag till onsdag – provtränade Nordenberg dessutom med Örgryte.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag