Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson. Foto: Carl Sandin
Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson. Foto: Carl Sandin

Allsvenska klubben kan ha hittat ny back

Publicerad

Greg Cochrane – det kan vara Falkenbergs nye vänsterback.

25-åringen ska spela morgondagens träningsmatch mot Öster.

– Han har redan smält in bra i gruppen, säger sportchef Håkan Nilsson.

Falkenbergs FF har under den senaste veckan haft fyra provspelare på besök: tre försvarare och en anfallare.

En av dem – Greg Cochrane, 25, som senast tillhörde Chicago Fire i MLS – kommer att spela i morgondagens träningsmatch mot Öster.

Aggressiv och löpvillig

Så här beskriver sportchef Håkan Nilsson vänsterbacken:

– Det är en aggressiv och oerhört löpvillig spelare med en bra vänsterfot, säger han.

– Amerikan som han är tillför Greg mycket energi. Han har redan smält in bra i gruppen. Vi får bedöma om hans kvalitéer motsvarar det vi söker eller om någon annan passar bättre. Vi har inte avskrivit någon försvarare.

Anfallare avskriven

De två andra försvararna som har tränat med klubben – Pontus Nordenberg, 20 och Zourab Tsiskaridze, 29, har avslutat sina provspel.

– Men båda två är fortfarande med i diskussionen. Vi ska komma fram till ett beslut men har ingen panik.

Hur många spelare kan ni gå vidare med?

– Det kan jag inte svara på.

Avskriven är dock den fjärde spelaren – anfallaren Chris Cortez, 27.

– Med tanke på att Gustaf Nilsson lämnar oss till sommaren behöver vi titta på en anfallsersättare. Men med största sannolikhet går vi inte vidare med honom. Bedömningen är att han är för lik de anfallstyper som vi redan har. Vi satsar på dem i stället, säger Håkan Nilsson.

Får förslag från City

Att ta in spelare från samarbetsklubben Manchester City är inte aktuellt för tillfället.

– Jag pratade med Fergal Harkin (scout i klubben) i förra veckan. Han presenterade några spelare, men det var inte på några positioner där vi behöver förstärkning just nu. Det var ingen vänsterback. Men vi håller kontakten och de ger oss förslag på spelare.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag