Falkenberg vill ner och vända i superettan men får klara det utan årets stjärnskott, Jesper Karlsson. Foto: ROBIN ARON
Falkenberg vill ner och vända i superettan men får klara det utan årets stjärnskott, Jesper Karlsson. Foto: ROBIN ARON

Ett historiskt uselt adjö

Publicerad

Falkenberg lämnade allsvenskan med ett historiskt avtryck: lagets största förlust någonsin, 0–7.

– Vi kan bara be om ursäkt för att vi inte kan bjuda bättre motstånd, säger tränare Hasse Eklund.

Häckens tränare Peter Gerhardsson tackade, med glimt i ögat, svenska fotbollsförbundet för spelschemat som gav honom och Hisingslaget bästa tänkbara avslutning av allsvenskan, 7–0. Redan nedflyttningsklara Falkenberg kunde bara bjuda upp till match första kvarten, sedan var det spel mot ett mål.

– Vi har varit uppe i tre år nu och gjort det bra med små resurser i tre år – då vill vi lämna ett snyggt avtryck som avslutning och det lyckas vi inte med i dag och det är vi så klart väldigt besvikna över, säger Falkenbergstränaren Hasse Eklund.

Siktar på att gå upp direkt

Falkenberg är dock fast beslutna: klubben ska tillbaka till allsvenskan.

– Vi vill tillhöra eliten på svensk fotboll och ska försöka göra ett stort försök att komma tillbaka och ta en av de tre första platserna (i superettan) nästa år, säger FFF-tränaren.

Hasse Eklund följer med klubben ner i superettan, men han får klara sig utan årets genombrottspelare Jesper Karlsson, som med all sannolikhet lämnar Falkenberg.

 – Han har visat upp klass på hög nivå och har en bra ålder. Jag hoppas så klart att han stannar kvar och gör en massa mål i superettan men jag tror inte det, utan hans egen ambition och utveckling gör väl att han kommer att lämna oss, säger Hasse Eklund.

Malin Jonson
Malin Jonson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag