Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Stort glädjerus – så jäkla häftigt"

Lias Andersson, 18, kan bli lagkamrat med Henrik Lundqvist på Manhattan. 

Frölundaspelaren valdes som nummer sju i draften av New York Rangers. 

– En fantastisk känsla, detta och SM-guldet är det största i min karriär, säger han. 

Göteborgaren blev svensk mästare med HV 71 i våras men tillhör nu Frölunda. Frågan är bara hur länge, och om det ens blir någon SHL-debut med nya klubben. 

– Som det ser ut nu så blir det Frölunda i höst, men man vet aldrig, säger Lias Andersson på telefon från andra sidan Atlanten. 

Nu väntar en veckas träning med New York Rangers, som alltså valde Lias Andersson som nummer sju i draften. 

Åker direkt till New York

– Det var mest ett enda stort glädjerus när de ropade upp mitt namn, så jäkla häftigt. Jag hade ju haft ett möte med Rangers och hade en bra känsla, men man kan ju aldrig vara säker. Nu känns det väldigt, väldigt bra, säger han. 

Vad tror du om kommande träningsvecka? 

– Riktigt skoj och få förunnat att få vara med ett av världens bästa lag. Det är bara att njuta och göra det bästa av det. Och det ska bli roligt att få åka till New York och se den staden. 

Lias Andersson satt även med på draften under dag två för att hålla koll på hur det gick för de andra Frölundaspelarna. Vancouver Canucks draftade Kristoffer Gunnarsson, Dallas Stars Jacob Peterson, Montreal Canadiens Joni Ikonen, Arizona Coyotes Filip Westerlund och Winnipeg Jets Kristian Vesalainen (har nu lämnat Frölunda). 

Har en gruppchatt 

– Jätteroligt för dem. Vi är några svenskar och finnar som har en liten gruppchatt där vi håller ihop, säger Lias Andersson.