Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ersätter skyttekung
– med ny skyttekung

Shkodran Maholli tar klivet från superettan och Åtvidaberg till allsvenskan och Häcken. Foto: CARL SANDIN
Maholli vann superettan skytteliga 2016. Foto: KRISTER ANDERSSON
John Owoeri lämnar Häcken. Foto: MICHAEL ERICHSEN

GÖTEBORG. BK Häcken har hittat sin ersättare till John Owoeri, 30.

Enligt GT:s uppgifter är superettans skyttekung Shkodran Maholli, 23, klar för Hisingsklubben och kommer att presenteras inom kort.

 Efter att ha lämnat Halmstads BK gjorde Shkodran Maholli i fjol succé i Åtvidaberg. Med sina 15 mål vann den 23-årige anfallaren hela superettans skytteliga.

Maholli har sedan dess dragit till sig intresse från andra klubbar och Fotbolldirekt.se avslöjade under tisdagen att en av klubbarna var BK Häcken.

– Jag kan bara kommentera uppgifter som jag alltid gör. Ja, vi tittar på nyförvärv hela transferfönstret. Dels för att vi har ekonomi till det men också för att vi kommer att behöva ersätta John Owoeri om han försvinner, sa Häckens sportchef Sonny Karlsson till sajten.

Owoeri väntar på arbetstillstånd

Enligt vad GT erfar har Shkodran Maholli nu kommit överens med Hisingsklubben. 

Tanken är att hallänningen ska fylla det tomrum som John Owoeri lämnar efter sig. Nigerianen, som vann allsvenskans skytteliga förra säsongen, väntar just nu på sitt arbetstillstånd för att slutföra övergången till den kinesiska klubben Baoding Rongda

BK Häcken ersätter alltså en skyttekung med en annan. Så fort Owoeris övergång är officiellt klar kommer Maholli att presenteras som Häcken-spelare, enlgit GT:s uppgifter.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!