Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Erkänner: "Jävligt rörigt hela hösten"

Roger Rönnbergs Frölunda sladdar i tabellen. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda sladdar i SHL-tabellen och ligger nia efter 24 omgångar.

Nu medger tränaren Roger Rönnberg, 46, att höstens turbulens på spelarsidan har påverkat verksamheten.

– Det har varit ovanligt rörigt. Vi är vana att det alltid är nåt … men i år har det varit extremt rörigt, säger Rönnberg till GP.

Roger Rönnberg. Foto: BILDBYRÅN

Guldkandidaterna och förra säsongens semifinalister Frölunda har haft en tuff första halva på årets säsong. Utslagna ur CHL och efter 24 SHL-matcher ligger laget nia i tabellen med 35 inspelade poäng.

Lika mycket som Frölunda producerar framåt – lika mycket läcker laget bakåt. Bara tre lag har släppt in fler mål än Frölundas 69.

Huvudtränaren Roger Rönnberg, som gör sin femte säsong i Göteborgsklubben och har vunnit SM-guld (2016) och CHL (2016 och 2017), upplever en prövande tid. Men stödet från fansen är fortsatt starkt, menar han.

Frölunda ligger nia i SHL. Foto: BILDBYRÅN

"Vi ser inte bra ut"

– Jag upplever inte att det blåser! Jag upplever ett jäkla stöd av de fans som jag träffar. Göteborg har nog kanske den mest förstående supporterkulturen i landet inom hockey. Fansen är oerhört stödjande till sitt lag. Jag förstår om du är kritisk och ifrågasättande när vi ligger nia – och vi är tippade guldfavoriter. Då ska fans reagera. Jag är glad att vi har stöttande fans, men jag förstår också om de gnäller och gnyr och tycker att det inte är bra. För det tycker vi inte själva heller. Vi är själva väldigt långt från nöjda. Där det blåser värst är här inne, i mitt coachrum. Vi ställer högsta kraven på oss själva – och ingen kan ställa högre krav än vad vi gör. Både i vårt coachteam och ute i laget. Högsta vindstyrkan är nog ute i omklädningsrummet. Det kommer aldrig kunna blåsa hårdare där, säger Roger Rönnberg i en intervju med GP.

Rönnberg hymlar inte med att spelet har hackat, i synnerhet försvarsspelet.

– Som vi spelar nu, så ser vi inte bra ut. Det måste vi vara ärliga och säga. Men jag kan inte byta nån. Jag måste göra våra spelare bättre. Offensivt har vi gjort det. Defensivt har vi inte lyckats så här långt. Sedan har vi halva säsongen på oss, säger Rönnberg och poängterar att "finalen är inte spelad än".

Foto: BILDBYRÅN

"Inte maxat vår potential"

Roger Rönnberg skiljer på förklaringar och ursäkter, och är noga med att klubben inte tar till några ursäkter för att beskriva höstsäsongen. Samtidigt erkänner han att alla skador och spelare som besökt NHL-klubbar inte har gjort arbetet enklare.

– Känslan är att vi inte har maxat vår potential än. Känslan är att det har varit jävligt rörigt hela hösten. Och känslan är att vi behöver få ihop laget runt sättet som vi ska spela på. Till hundra procent. Och kunna göra det konsekvent tre dagar i veckan. Det jag menar med rörigt är just personal in och ut. Med skador. Med spelare på camper. Det har varit ovanligt rörigt. Vi är vana att det alltid är nåt … men i år har det varit extremt rörigt, säger Rönnberg till GP.

 

LÄS MER: Superarenan som ska ersätta Scandinavium

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!