Roger Rönnbergs Frölunda sladdar i tabellen. Foto: BILDBYRÅNRoger Rönnbergs Frölunda sladdar i tabellen. Foto: BILDBYRÅN
Roger Rönnbergs Frölunda sladdar i tabellen. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

Erkänner: "Jävligt rörigt hela hösten"

Publicerad

GÖTEBORG. Frölunda sladdar i SHL-tabellen och ligger nia efter 24 omgångar.

Nu medger tränaren Roger Rönnberg, 46, att höstens turbulens på spelarsidan har påverkat verksamheten.

– Det har varit ovanligt rörigt. Vi är vana att det alltid är nåt … men i år har det varit extremt rörigt, säger Rönnberg till GP.

Roger Rönnberg.Foto: BILDBYRÅN

Guldkandidaterna och förra säsongens semifinalister Frölunda har haft en tuff första halva på årets säsong. Utslagna ur CHL och efter 24 SHL-matcher ligger laget nia i tabellen med 35 inspelade poäng.

Lika mycket som Frölunda producerar framåt – lika mycket läcker laget bakåt. Bara tre lag har släppt in fler mål än Frölundas 69.

Huvudtränaren Roger Rönnberg, som gör sin femte säsong i Göteborgsklubben och har vunnit SM-guld (2016) och CHL (2016 och 2017), upplever en prövande tid. Men stödet från fansen är fortsatt starkt, menar han.

Frölunda ligger nia i SHL.Foto: BILDBYRÅN

"Vi ser inte bra ut"

– Jag upplever inte att det blåser! Jag upplever ett jäkla stöd av de fans som jag träffar. Göteborg har nog kanske den mest förstående supporterkulturen i landet inom hockey. Fansen är oerhört stödjande till sitt lag. Jag förstår om du är kritisk och ifrågasättande när vi ligger nia – och vi är tippade guldfavoriter. Då ska fans reagera. Jag är glad att vi har stöttande fans, men jag förstår också om de gnäller och gnyr och tycker att det inte är bra. För det tycker vi inte själva heller. Vi är själva väldigt långt från nöjda. Där det blåser värst är här inne, i mitt coachrum. Vi ställer högsta kraven på oss själva – och ingen kan ställa högre krav än vad vi gör. Både i vårt coachteam och ute i laget. Högsta vindstyrkan är nog ute i omklädningsrummet. Det kommer aldrig kunna blåsa hårdare där, säger Roger Rönnberg i en intervju med GP.

Rönnberg hymlar inte med att spelet har hackat, i synnerhet försvarsspelet.

– Som vi spelar nu, så ser vi inte bra ut. Det måste vi vara ärliga och säga. Men jag kan inte byta nån. Jag måste göra våra spelare bättre. Offensivt har vi gjort det. Defensivt har vi inte lyckats så här långt. Sedan har vi halva säsongen på oss, säger Rönnberg och poängterar att "finalen är inte spelad än".

Foto: BILDBYRÅN

"Inte maxat vår potential"

Roger Rönnberg skiljer på förklaringar och ursäkter, och är noga med att klubben inte tar till några ursäkter för att beskriva höstsäsongen. Samtidigt erkänner han att alla skador och spelare som besökt NHL-klubbar inte har gjort arbetet enklare.

– Känslan är att vi inte har maxat vår potential än. Känslan är att det har varit jävligt rörigt hela hösten. Och känslan är att vi behöver få ihop laget runt sättet som vi ska spela på. Till hundra procent. Och kunna göra det konsekvent tre dagar i veckan. Det jag menar med rörigt är just personal in och ut. Med skador. Med spelare på camper. Det har varit ovanligt rörigt. Vi är vana att det alltid är nåt … men i år har det varit extremt rörigt, säger Rönnberg till GP.

 

LÄS MER: Superarenan som ska ersätta Scandinavium

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag