Erkänner: "Jag är inte lycklig här"

Abdul Razak och Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.
Foto: BILDBYRÅN
Foto: Line Skaugrud Landevik / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Abdul Razak, 24, är fast i IFK Göteborgs frysbox.

Nu kan GT berätta att den Premier League-meriterade mittfältaren har vädrat sitt missnöje hos sportchefen Mats Gren.

– Ärligt talat... jag är frustrerad och jag tänker inte dölja det, erkänner Razak.

Abdul Razak efter den allsvenska premiären mot Malmö FF.
Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Efter den svidande 0–4-förlusten mot BK Häcken den 4 maj har profilvärvningen Abdul Razak varit petad av Blåvitts tränare Jörgen Lennartsson.

Faktum är att den 24-årige ivorianen inte ens har fått plats i matchtruppen.

Det var knappast det som var tanken inför säsongen när Razak köptes loss från sitt kontrakt med den allsvenska nykomlingen AFC United.

När GT träffar honom efter en träning på Kamratgården hymlar han inte med att han inte är tillfreds med sin situation i Blåvitt.

– Ingen spelare är nöjd med att inte vara med i matchtruppen. Men jag tar det lugnt så får vi se vad som händer, säger Abdul Razak.


LÄS ÄVEN: Lennartssons markering – Razak på läktaren 

Abdul Razak: "Jag är inte lycklig här"

Har du fått någon förklaring? 

– Nej. Det är bara tränarens beslut. 

Vill du ha en förklaring? 

– Nej, men det handlar ärligt talat inte om mig utan om laget. Vi ligger dåligt till. Men det är klart att jag inte är nöjd med situationen, men man måste vara professionell. 

Vill du lämna? 

– Nej, det handlar inte om att lämna klubben. Men jag måste ändå se vad som är nästa steg för mig. Jag har inget emot klubben, men jag vet om mina kvaliteter. Jag är inte lycklig här när jag inte spelar. Det är svårt, men samtidigt måste man ta det lugnt och se vad som händer när transferfönstret öppnar. Jag håller alla dörrar öppna. 

Har du pratat med din agent? 

– Ja, och med klubben. Jag är inte 18 eller 21 utan fyller 25 i november. Jag är i ett läge där jag måste spela, jag behöver kickstarta i gång karriären igen.

Abdul Razak i Manchester City-tröjan.
Foto: FELIX DLANGAMANDLA / ACTION IMAGES

LÄS ÄVEN: Abdul Razak vill tillbaka till landslaget

"Är inte upp till mig"

Abdul Razak har – trots sin unga ålder – representerat flera toppklubbar i Europa. Redan som 18-åring tillhörde han Manchester City och lyftes upp i A-truppen av dåvarande managern Roberto Mancini. Där blev det tio tävlingsmatcher (varav fem i Premier League) innan han lånades ut till Charlton, Portsmouth och Brighton. 2013-14 spelade han i ryska FK Anzji Machatjkala och 2014-15 i grekiska OFI Kreta.

Efter en kortare sejour hos engelska Doncaster Rovers tog Abdul Razak förra säsongen klivet till Sverige och superettalaget AFC. Efter att ha varit skadad när han kom gjorde Razak tolv matcher (varav åtta från start) när AFC tog steget upp i allsvenskan.

Men i IFK Göteborg har han alltså fått en tung start och Razak har lyft frågan om speltid med Blåvitts sportchef Mats Gren.

– Ja, vi har en bra relation. Jag sa att jag inte är lycklig här när jag inte spelar. 

Vad sa han? 

– Han är medveten om situationen och att jag vill spela. 

Vill han släppa dig? 

– Det är inte upp till mig att svara på. Jag har 2,5 år kvar på mitt treårskontrakt och är redo att hjälpa laget om det behövs. Jag kämpar för lagets bästa. 

Blåvitts sportchef Mats Gren.
Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

LÄS ÄVEN: Spelarna som kan lämna Blåvitt – gratis  

Försäljningen som kan öppna upp

När IFK Göteborg i går mötte Zalgiris i en träningsmatch i Litauens huvudstad Vilnius fanns Abdul Razak med på bänken – men fick ingen speltid.

Och i allsvenskan har han alltså inte tagit en plats i den blåvita matchtruppen sedan den där matchen mot Häcken på Bravida arena.

– Ärligt talat... jag är frustrerad och jag tänker inte dölja det. Jag har varit i större klubbar än det här. Jag tog ett steg tillbaka och kom till Sverige för att spela fotboll. 

Abdul Razak fortsätter:

– Det är svårt att hitta en ny klubb när man inte spelar. Jag har bara startat tre matcher och blivit inbytt två gånger på elva matcher. Vi får se vad som händer inom ett par veckor. 

IFK Göteborg är nära att sälja sin mittfältsstjärna Mads Albaek, 27, och lagets andra ordinarie innermittfältare Mix Diskerud sitter på ett låneavtal med Blåvitt som går ut i augusti, vilket skulle kunna öppna för Abdul Razak på det centrala mittfältet.