Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eriksson har skrivit på kontrakt ända till 2018

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Johanna Lundberg

Sebastian Erikssons kontrakt med IFK Göteborg är påskrivet.

– Det sträcker sig till sommaren 2018, Blåvitt måste bara köpa loss mig, säger Eriksson.

Mats Gren har tidigare berättat att han är intresserad av att lösa in Sebastian Erikssons köpoption. Erikssons lånekontrakt sträcker sig till juni och IFK måste bestämma sig senast 10 juni.

Nu säger huvudpersonen själv att hans personliga kontrakt är påskrivet och klart.

– Det vore trevligt om IFK utnyttjade köpoptionen. Jag har ju sagt att jag vill vara hemma. Jag siktar på att vara kvar så jag hoppas att de köper mig, säger Eriksson.

Har du haft kontakt med Cagliari?

– Jag har inte pratat med dem där nere. Jag koncentrerar mig på Blåvitt fullt ut.

Kan röra på sig i framtiden

Eriksson fick mycket av sin tid spolierad i Cagliari av skador och kände därför att det var tid att flytta hem.

– Det var fyra tuffa år med lite speltid. Jag lärde mig mycket om livet och hur det är ute i fotbollseuropa. Det blev tyvärr inte vad jag hade hoppats på eftersom att jag drog på mig två allvarliga skador, då kände jag att det var dags att flytta hem, säger Eriksson.

Kan lämna för pengarna

Trots att Sebastian Eriksson verkar stortrivas hemma i Göteborg så har han öppnat upp för att spela utomlands ett par år likt Tobias Hysén. Anledningen är densamma som för Hysén - att säkra en framtid genom att tjäna tillräckligt med pengar innan karriären är slut. Men än är det ingen fara på taket för IFK Göteborg.

– Jag hoppas på att kunna spela fotboll i minst tio år till. Jag har inte varit professionell i tio år än så förhoppningsvis är det mer än hälften kvar. Det finns gott om tid till att spela utomlands, säger Eriksson.