Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
 Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Engvall: "Jag har lagt Stoke bakom mig"

Publicerad

GÖTEBORG. Denna säsong ska bli Gustav Engvalls bästa hittills.

Flyttankarna har strikern kopplat bort.

– Jag har lagt Stoke bakom mig, säger 19-åringen.

För tre år sen debuterade Gustav Engvall i allsvenskan. Under hösten 2014 fick han sitt stora genombrott. Ölänningen bildade ett fruktat anfallspar med danske landslagsmannen Lasse Vibe. Det blev åtta mål på 20 matcher, varav 13 från start.

Men förra säsongen blev inte som han tänkt sig. Första halvan av säsongen brottades han med en meniskskada. Först mot Örebro den 2 augusti spräckte han målnollan. Formen stegrades och han sänkte AIK på bortaplan med två baljor.

"Skador ska inte hindra"

Han landade på fem fullträffar. I år vill han bidra med fler mål.

– Mitt mål är att vara skadefri. Jag har haft lite skit med knät. Det var jobbigt att inte kunna vara med helt förra säsongen. Det blev en del cyklande på gymmet. Samtidigt har Sebastian Eriksson och andra dragit korsband, så man får ha perspektiv på det. Skador ska inte hindra mig nu, säger Gustav Engvall.

Han ser fram emot att spela på Ullevi under lördagen.

– Det blir roligt! Skönt att vara tillbaka på riktigt gräs efter ett par matcher på konstgräs. Det är bra för kroppen. Formen känns bra. Man blir extra glad när man är ute på gräs.

Du föredrar gräs framför konstgräs?

– Ja, till 100 procent! svarar Engvall utan tvekan.

Han berömmer Djurgården.

– De är ett duktigt lag som har gjort bra värvningar. Vi ska bygga vidare på spelet vi haft. Jag tror att vi kan rulla boll bättre än inne i Prioritet Serneke Arena, säger Engvall, som bildar anfallspar med Tobias Hysén.

Anfallaren är inte nöjd med det tidiga uttåget ur cupen men tycker ändå att laget haft en bra försäsong.

– Det har varit tufft som vanligt. Tack vare den hårda träningen orkar vi lite mer. Jag tycker också att vi har en ganska bred trupp.

Gillade besöket hos Stoke

Tidigare i mars besökte han Premier League-laget Stoke. Han tränade med A-truppen och bekantade sig med klubben.

– Det var positivt. De lärde känna mig och jag lärde känna dem. Det är ett lag med väldigt skickliga spelare, säger U21-landslagsmannen.

Några flyttplaner säger han sig inte ha just nu.

– Jag har inte bråttom att sticka. Stoke har jag lagt bakom mig.

Vad menar du?

– Jag tänker inte på det längre. Nu är jag här. Det är det jag har fokus på. Det är i IFK jag vill spela, säger stortalangen.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag