Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En riktig hårtork – skällde ordentligt”

Jepser Eriksson blev tvåmålsskytt. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
Johan Sixtensson var inte överdrivet nöjd med inledningen. Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Villa inledde svagt mot Sandviken. 

Redan efter nio minuter fick tränaren Johan Sixtensson nog och tog timeout. 

– En riktig hårtork. Han skällde ordentligt, men det hjälpte ju inte, säger tvåmålskytten Jesper Eriksson. 

Sandviken gjorde sin bästa match för säsong och pressade svenska mästarna konstant. 

– Det var ganska blekt i dag faktiskt. En klassisk klyscha: Vi satt kvar i bussen. Jag har inget mer att säga om det faktiskt, men de var bra i dag, Saik, säger Jesper Eriksson efter 4-4-mötet. 

Den tidiga timeouten fick omedelbar effekt, i alla fall resultatmässigt. För sex-sju minuter senare ledde Villa Lidköping plötsligt med 2-0. 

– En mycket märklig halvlek. Vi slarvar, Thimfors i målet räddar en straff och flera andra lägen – och så kunde vi lett med 5-1 i paus. Vi brände tre frilägen. Annars var alltså Saik bättre än oss. Ibland kan det bli lite mental härdsmälta och det drabbade oss i dag, säger tränaren Johan Sixtensson. 

”Rena rama skyttekungen”

Sandviken fick till slut utdelning på spelövertaget och gick ikapp efter paus – och i minut 86 kom även 4-3. Men glädjen blev kortvarig. Två minuter senare prickade Jesper Eriksson in sitt andra mål för kvällen. 

– Rena rama skyttekungen. Annars får vi tacka vår målvakt Jesper Thimfors i dag, han får några bollar på sig. Saik är nog minst lika besvikna som vi är, säger Eriksson. 

Johan Sixtensson: 

– Det är otroligt starkt att ta en poäng med tanke på hur det såg ut. Vi får vara glada för det. Saik är en jättebra motståndare på alla sätt och vis, men tyvärr bjuder vi inte till i dag.