Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"En fruktansvärt olycklig start..."

Foto: Hector Junelind & Bildbyrån
Rasmus Lindgren plåstras om efter smällen i mötet med Molde.
Foto: Hector Junelind
Foto: LUDVIG THUNMAN
Foto: DANIEL STILLER

DUBAI. Lagkaptenen skadad och förd till sjukhus – och tidig kalldusch mot Molde. 

BK Häcken fick en tung start på lägret i Dubai.

– Fruktansvärt olyckligt, konstaterar Mikael Stahre efter 2–3-förlusten mot Molde.

Det var i matchens första närkampssituation som olyckan var framme för BK Häcken och Rasmus Lindgren, 32. 

Lagkaptenen fick en armbåge rakt i ansiktet och tvingades utgå med en näsbensbrott. Lindgren fördes blodig till sjukhus. 

Sedan kom både 1–0 och 2–0 omgående för norska Molde i träningsmatchen i Dubai.

– Ofta när det inträffar en sådan allvarlig skada kan det bli en reaktion. Vips hade vi hamnat i 0–2-underläge utan att de (Molde) egentligen hade skapat något alls. Trist, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Flygs hem till Sverige

Hur påverkade det er?

– Vi tappade individuell kvalitet. Han är lagets kapten och har en fin passningsfot, det är glasklart att han behövs. Sedan får inte David (Engström, som byttes in i Lindgrens ställe) några lätta förutsättningar när han kastas rakt in i det heller.

Lindgren kommer att flygas hem till Sverige i morgon och opereras i början av veckan. Efter operationen kan Häcken svara på när lagkaptenen kan vara tillbaka i träning.

– Han har brutit näsan och den måste opereras, därför väljer vi att flyga hem till Sverige och göra det, säger Häckens sjukgymnast Johan Sandberg.

"Mycket att snacka om"

Molde utökade till 3–0 i andra halvlek – innan Häcken började hitta rätt.

Alhassan "Crespo" Kamara gjorde 1–3 på en straff som han fixade själv och satte sedan 2–3 strax därefter, fint framspelad av inbytte Gustav Berggren. Det blev slutresultatet.

– Vi sa i halvtid: "Låt nu inte resultatet styra tanken." Vi ville inte förstöra en hel träningsmatch mot bra motstånd, i fint väder, på en bra plan bara för att vi hamnade i underläge. Vi behöver varenda minut, säger Mikael Stahre som gladdes åt att hans lag ryckte upp sig.

– Molde är ett bra lag, det måste man vara medveten om. Det var bra att vi gjorde två mål på dem, men vi släppte samtidigt in tre... Det finns mycket att snacka om efteråt, många situationer som vi kommer behöva diskutera på detaljnivå, vilket är bra. Frågor och svar.


Så startade BK Häcken

Peter Abrahamsson

---

Joel Andersson

Jasmin Sudic

Ramus Lindgren

Kari Arkivuo

---

Mohammed Abubakari

Alexander Faltsetas

---

Adam Andersson

Alexander Farnerud

Nasiru Mohammed

---

Alhassan Kamara