Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En aldrig sinande lust att göra mål”

Skyttekungen Christoffer Edlund.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Johan Sixtensson.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Fjärde raka vinsten och tvåsiffrigt för sjunde gången. 

Tränaren Johan Sixtensson öser beröm över skyttekungen Christoffer Edlund. 

– Han har ett otroligt driv och slår inte av på takten, säger han. 

10-1 mot Broberg/Söderhamn på hemmais, tio mål eller fler för sjunde gången den här säsongen – och tredje segern på en vecka. 

– En bra genomförd match. Det är starkt att samla kraft igen efter fredagens batalj mot AIK (5-3). Det här var bra för självförtroendet och formen är på väg åt rätt håll, säger Johan Sixtensson, som betonar den mentala biten. 

– Att ladda om så efter AIK... det är lätt att man tömmer sig helt och hade vi varit lite slappa i dag så hade det blivit jobbigt. 

Edlund toppar skytteligan 

Skyttekungen Christoffer Edlund gjorde fyra mål mot Broberg/Söderhamn och har nu gjort minst tre mål i 14 av 21 matcher. Han toppar skytteligan i överlägsen stil på 57 fullträffar, 13 fler än AIK:s Erik Pettersson på andra plats. 

– Han har en aldrig sinande lust att göra mål. Han är inte nöjd även om matchen är avgjord och den inställningen påverkar omgivningen i rätt riktning. Det är inte bara målen han tillför oss, det är så mycket annat också, fortsätter Sixtensson. 

– Sedan är det lätt att titta på alla mål vi gör, det är lätt att glömma bort vårt försvar som också gör det väldigt bra. 

Fem matcher återstår av grundserien och Villa Lidköping (35) toppar tabellen före Edsbyn (32) och AIK (31). Villa har en match mindre spelad än Edsbyn, men en mer än AIK. 

”En svacka och coronatjafs”

– Det är tuffa matcher nästa vecka, först Sandviken borta och sedan Sirius i Uppsala. Det är mycket kvar. 

Vad behöver ni främst jobba med? 

– Helheten. Vi hade en svacka och lite coronatjafs, då kom vi ofrivilligt ur form. Vi behöver känna att vi är så starka och jämna som vi ska vara, säger Johan Sixtensson.