Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Emma Greens nya babylycka

Förra höjdstjärnan Emma Green ska få sitt andra barn.Foto: HENRIK JANSSON och BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

I tre veckor pågick inspelningarna av Superstars för Kanal 5.

Förra höjdhoppsstjärnan Emma Green, 35, trodde att det var en förkylning som gjorde henne extra andfådd under tävlingarna och extremt trött efteråt.

När hon kom hem fick hon dock ett annat besked: hon var gravid med sitt andra barn.

– Det var kanske inte så konstigt att kroppen reagerade som den gjorde, säger Emma med ett skratt.

För snart två år sedan fick Emma Green och sambon Emil Salon dottern Bente.

På midsommarafton är det beräknat att de ska bli tvåbarnsföräldrar.

Det beskedet fick även Emmas följare och vänner på Instagram på söndagen. 

– De flesta nära visste det ju redan. Men nu kändes det okej att presentera det utåt, säger hon.

Kanske svårt att dölja?

– Jag tycker att det har synts länge, det började synas tidigare den här gången än det gjorde när jag var gravid med Bente, svarar Emma Green.

Var förkyld och hes

Instagram-inlägget om graviditeten kom två dagar innan den förra höjdhopparens kamp mot bland andra Peter Forsberg, Magnus Wislander, Magdalena Forsberg och Jesper Blomqvist ska sändas i Kanal 5.

När Emma Green åkte till inspelningarna på Cypern i höstas var hon väldigt förkyld och hes. Hon trodde att det var det som gjorde henne extra andfådd och trött.

– När jag kom hem visade det sig att jag var precis i början av graviditeten. Det var visserligen väldigt tuffa inspelningsveckor, men beskedet förklarade en del, säger hon.

https://www.instagram.com/p/B7y5k2jpIXO/

Något hände när det blev tävling

Superstars är den första tv-sända tävlingen för Emma Green sedan hon slutade hoppa 2017.

– Det var väldigt roligt, det var något jag ville göra. Spännande att göra något utanför komfortzonen. Det var väldigt jobbigt fysiskt, men också mentalt. Att ständigt vara påkopplad med tv-kameror runt omkring, det gick inte att slappna av, säger hon.

Kom din gamla vinnarskalle tillbaka när det blev tävling mot ”Foppa”, Wislander och de andra?

– Ja, haha. Jag kände igen allas vinnarskallar. Det snackades om att det var på lek, att det bara vara på låtsas. Men när tävlingarna kom i gång hände något med alla...

Emma Green får inte tala om hur det går i Superstars.

Vet inte barnets kön

Men kommer du att titta?

– Det blir svårt att undvika. Många i min närhet är väldigt spända på att se och då kommer jag väl att titta också, säger hon.

Under tiden som tävlingarna sänds i tv kommer Emma Greens mage att växa fram tills det är dags att föda.

Vet du vilket kön det ska bli på barnet?

– Nej, det har jag inte tagit reda på. Jag brukar gilla att ha kontroll, men när Bente skulle födas ville jag inte det. Det var så häftigt att få den överraskningen efter förlossningen, därför vill jag inte veta den här gången heller, svarar hon.

Emma Green med dottern Bente, då fyra månader.Foto: NORA LOREK

”Tiden går mycket snabbare”

Upplever du någon skillnad nu jämfört med när du väntade Bente?

– Det känns som att tiden går så mycket snabbare den här gången, det är som att den äts upp av allt som händer när man har småbarn, säger Emma.

– Sen kom ändå tankarna, framförallt i början: Hur är det ens möjlighet att kunna samma kärlek till ett barn till. Men nu har jag kommit halvvägs och har känslomässigt lättare att ta på det. Nyligen började jag känna självklarheten i det fina att se fram mot att vi ska bli en till. Att tänka på att vi ska få se dynamiken mellan syskon är ju också spännande.

De tävlar i Superstars

Emma Green, höjdhopp, Peter Forsberg, ishockey, Magdalena Forsberg, skidskytte, Jesper Blomqvist, fotboll, Torgny Mogren, skidor, Magnus Wislander, handboll, Emma Igelström, simning, Hanna Marklund, fotboll.