Emma Green har bestämt sig för att inte tävla förrän till sommaren. Foto: Jan WiridenEmma Green har bestämt sig för att inte tävla förrän till sommaren. Foto: Jan Wiriden
Emma Green har bestämt sig för att inte tävla förrän till sommaren. Foto: Jan Wiriden
Foto: Jonas Ekströmer / TtFoto: Jonas Ekströmer / Tt
 Foto: Jonas Ekströmer / Tt

Emma Green ställer in resten av säsongen

Publicerad

Det blir inget SM för Emma Green.

Efter att ha kastat in handduken i Globen i onsdags på grund av en hälskada kommer det bli fler inställda tävlingar.

"Nu blir det några lediga dagar och sedan börjar jag med nya tag att träna mot sommaren", skriver Emma Green på sin blogg.

OS närmar sig med stormsteg och det verkar vara det mästerskap som Emma Green tar sikte på. Det blir inget SM för höjdhopperskan.

Efter 15 månaders skadefrånvaro tävlade Emma Green i Polen förra helgen. Men skadefriheten var allt annat än konstant skulle det visa sig.

På sin blogg skriver hon att hon fick en smäll på hälen av upphoppet vilket gjorde att hon i sista stund ställde in att tävla i Globen i onsdags.

– Största delen av hjärnan säger: Sluta vara en sån jävla mes, och kör bara! Det är den andra delen, de få procenten, som försöker vara lite kloka... När jag hoppas vill jag kunna göra det bra. Jag hade inte kunnat göra det i dag, sa Emma Green om återbudet.

Ingen tävling före sommaren

Nu har hon bestämt sig för att inte tävla förrän till sommaren, skriver hon på sin blogg.

"Istället har jag nu bestämt att det är lika bra att strunta även i SM och låta hälen hinna återhämta sig. Typiskt nu när resten av kroppen känns så bra.", står det att läsa.

Skadan i hälen är, enligt Emma Green, en inflammation i fettkudden och ska inte vara något allvarligt. Men skadan kan bli värre om man fortsätter att belasta hälen.

Hennes sikte är nu inställt på OS och SM får alltså stryka på foten.

"OS närmar sig och det ska bli roligt att sätta i gång med träningen nu efter att hälen repat sig. För nu är äntligen resten av min kropp redo för lite mer träning. Vilket den inte har varit på ett bra tag.", skriver Emma Green.

Hon skriver att det känns "jäkligt snopet att det alltid ska komma något nytt o dränera mig på energi", men avslutar ändå med hopp om den fortsatta träningen. Några dagars vila – sen är det fullt fokus på OS och träning.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag