Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elitfotbollsspelare gripen för olaga hot

Under torsdagsförmiddagen kallades polisen till en plats i Västsverige – det slutade med att två män greps, misstänkta för olaga hot. En av männen är en fotbollsspelare på elitnivå.Foto: Anna Svanberg

En fotbollsspelare på elitnivå har gripits i Västsverige misstänkt för olaga hot. Flera personer har ringt polisen och sagt att han betett sig hotfullt.

– En som ringde sa att hon var rädd för någon som var på väg in i lägenheten. En annan säger att mannen varit hotfull, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Vid 18.20 kom åklagarens besked att fotbollsspelaren anhålls, misstänkt för olaga hot.

Under torsdagsförmiddagen kallades polisen till en plats i Västsverige – det slutade med att två män greps, misstänkta för olaga hot. En av männen är en fotbollsspelare på elitnivå. GT har i flera omgångar sökt fotbollsspelaren utan att få kontakt.

"Kan inte alls kommentera"

Hans klubbs ordförande säger att det han inte alls känner till att en spelare i klubben ska ha gripits.

– Jag kan inte alls kommentera det, säger ordföranden.

Inte heller tränaren säger sig känna till något om händelsen. Tränaren hänvisar till klubbdirektören, som GT inte lyckats nå.

Polisens presstalesman Ulla Brehm berättar om förloppet:

– Vi kommer till platsen vid elva ungefär. En man grips och brottsrubriceringen är olaga hot. Vi tar med honom in för att hålla förhör och för att få en bild av vad som hänt. Vad han sagt eller gjort kan jag inte i detalj redogöra för.

"Sitter i förhör"

Vid 17-tiden pågick fortfarande förhör med såväl fotbollsspelaren och den andra gripna mannen, som med flera målsägare. Klockan 18.20 meddelar Peter Adlersson, polisens presstalesman, att åklagaren har beslutat att anhålla fotbollsspelaren och den andra mannen.

Det är oklart om det rör sig om den starkare eller svagare misstankegraden.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.