Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elias Fälth: Vi skapar tillräckligt för att vinna

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Det satt långt inne men till slut kunde Frölunda dra vinstlotten i den första semifinalen mot Luleå. Göteborgarna leder nu matchserien efter 1-0-vinsten i Scandinavium.

– Vi skapar tillräckligt för att vinna, säger Frölundas Elias Fälth som blev matchens ende målskytt.

Luleås målvakt Joel Lassinanti om målet

– Det var inte det mest klockrena skottet. Pucken vobblade och till slut slank den in. Jag blev lite skymd också. Jag vet inte vem det var som skymde mig men jag tappade sikten i alla fall.

Craig Schira låg i skottlinjen, hur pass irriterande är det när en egen back skymmer dig?

– Det sker och man vet ju att ingen gör det medvetet. Men ibland är det så, det var ett lurigt skott också och hade den gått i en rak båge så hade kanske någon täckt undan skottet.

Det såg länge ut att bli en mållös match mellan rivalerna Frölunda och Luleå. Trots farliga chanser på båda håll dröjde det till mitten av den tredje perioden innan något av lagen fick jubla - och det blev Frölunda. Elias Fälth, 35, tog sats från blålinjen och skickade in en fladderpuck bakom en annars storspelande Joel Lassinanti.

- Det var skönt! Vi skapade tillräckligt med chanser innan för att kunna göra mål, så det var väl på gång att något skulle trilla in, säger Elias Fälth till GT.se efter den första semifinalsegern.

Trots att Frölundabacken matat på bra under slutspelet har han haft svårt att få in pucken så ofta som han velat.

- Att jag bestämde mig för att skjuta med skruv var ett nytt påhitt, men det funkade, skämtade Fälth.

Inte så tufft - men det kommer

Vad som spåddes bli en hetsig och fysisk match blev raka motsatsen. Frölunda fokuserade på sitt spel med fart och teknik och även Luleå verkade ha bestämt sig för att hålla känslorna under kontroll inför lördagseftermiddagen. Men det kan snabbt komma att ändras, poängterar Frölundas assisterande lagkapten Nicklas Lasu.

- Det brukar bli en eller två matcher som blir lite tuffare, sedan brukar det plana ut och man börjar spela hockey. Så jag tror det kommer komma, säger den 26-årige forwarden.

Han säger att Frölunda i den första semifinalen spelade ett spel som gjorde det svårt för motståndarna att få tag på dem.

- Vi är väldigt rörliga i vår egen zon och har fina pass som gör att det blir svårt för dem att fullfölja, säger Nicklas Lasu.

Målskytten Elias Fälth är inne på samma spår.

- Jag tycker vi har bra tålamod och forstätter hela tiden nöta på. Det spelet vi har skapar tillräckligt för att vinna.

"Målas upp som grisiga"

35-åringen förklarar även att Luleå inte bara är tuffa att möta fysiskt.

– De målas ofta upp som grisiga. Men det är ett väldigt bra lag som är bra på att spela ishockey.

– Sedan ska vi inte hymla med att Luleå är ett stort och tungt lag. Så den här matchserien kan ta vägen lite var som helst, säger Elias Fälth.

Nu väntar en dag med träning och vila innan Frölunda beger sig norröver för match nummer två. Och någon som trivs med slutspelstempot - där matcherna spelas varannan dag - är assisterande kapten Lasu.

– Det är gött på ett sätt. Det kanske är en klyscha, men det är verkligen bara att släppa denna matchen. Nu är det bara att nollställa och ta nästa.