Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allsvenske profilen klar för – division fyra

Andreas Klarström. Foto: Jörgen Jarnberger

Elfsborgsprofilen Andreas Klarström, 38, har hittat ny klubb – i division fyra.

Ytterbacken ska spela för Fristads Goif.

– Det är en fin träningsform, samtidigt som jag kan hjälpa dem, säger han.

Precis som Anders Svensson, 39, avslutade den andre Elfsborgveteranen Andreas Klarström karriären efter säsongen.

Men nu har den senare bestämt sig för att fortsätta spela – på en något lägre nivå.

"Smidig lösning"

Ytterbacken kommer att spela för Fristads Goif i division fyra den kommande säsongen, skriver klubben på sin hemsida.

– Det kommer att bli på hobbynivå, för att hålla i gång. Vi bor där ute just nu, så det är en smidig lösning, säger 38-åringen.

Fotbollsspelandet kommer dock att möta större konkurrens än tidigare. Som stationschef på ett bilföretag i Borås går jobbet före, säger Andreas Klarström. Och på frågan om klubben hade hållit för en klubb högre upp i seriesystemet svarar han:

– Det hade kroppen säkert hållit till, absolut. Men jag har gått in i en ny fas i livet med ett nytt jobb som går i första hand.

Var det ett enkelt beslut att fortsätta spela?

– Nej, det ska jag inte säga. Det blev ett bra avslut med Elfsborg i höstas och sedan dess har jag väl egentligen inte känt något större sug efter fotbollen. Jag har fortfarande passion och kärlek för sporten, men det var inget självklart val.

Aktuellt att bli tränare

I vilken omfattning Andreas Klarström kommer att spela för den nya klubben är inte helt klart. Men han tror på ett ömsesidigt positivt utbyte.

– Vi har inte snackat om något ordentlig upplägg än. Men ska man spela får man se till att träna också. Det funkar inte att göra som man vill. Det finns tränare och lagkamrater att respektera där med. Jag ser det här som en fin träningsform, samtidigt som jag kan hjälpa dem. Det känns jättebra.

Och en fortsatt framtid inom fotbollen – som tränare – kan vara aktuell.

– Absolut. Även om det just nu känns ganska avlägset. Jag har passionen, kunskapen och har samlat på mig mycket från olika tränare. Så det är klart att jag hade velat prova på det. Men när, det får vi se.

Kommer du att sakna Elfsborg och allsvenskan?

– Det är klart, det har varit min arbetsplats i väldigt många år. Jag kommer att sakna både grabbarna och matcherna. Det blev ett bra avslut och det kändes bra att lägga fotbollen på den nivån bakom sig. Men det är klart att det känns konstigt, jag har hållit på med det jag älskar varje dag.

Andreas Klarström spelade 279 matcher för Elfsborg under 15 säsonger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!