Marcus Rohdén. Foto: Jörgen Jarnberger
Marcus Rohdén.  Foto: Jörgen Jarnberger

Elfsborgsstjärnan jagas av Israeliskt lag

Publicerad

Elfsborg kan tappa sin mittfältsstjärna Marcus Rohdén, 24.

Enligt Sportbladet är israeliska Hapoel Tel Aviv mycket intresserade av svensken.

– Men vi har ingen dialog med dem, säger klubbchefen Stefan Andreasson till tidningen.

Marcus Rohdén har flera starka säsonger i allsvenskan bakom sig. Den löpvillige mittfältaren gjorde även en bra match mot Estland på onsdagen under landslagets januariturné i Abu Dhabi. …

"Bud på 5-7 miljoner"

Tidigare har italienska Atalanta och israeliska Maccabi Haifa enligt uppgift velat knyta till sig 24-åringen, men då rann det ut i sanden. I stället ska nu Maccabi Haifas konkurrent Hapoel Tel Aviv vara mycket angelägna om att ro i land affären. Enligt Sportbladet ska den israeliska storklubben ha lagt ett bud på mellan fem och sju miljoner kronor. Ett bud som Elfsborg bestämt ska ha avvisat.

Klubbchefen Stefan Andreasson vill tona ner det hela.

"Betala marknadsmässigt"

– Jag har hört talas om de här uppgifterna, men vi har ingen dialog med Hapoel Tel Aviv. Marcus Rohdén är landslagsman, har varit bra i allsvenskan i flera år och att han tar nästa steg i karriären under 2016 finns det stor chans för. Är den klubben som vill ha honom beredd att betala marknadsmässigt också så finner vi säkert en lösning, säger Andreasson till Sportbladet.

Marcus Rohdén har ett avtal med Elfsborg som löper över 2018.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag