Anton Andreasson är klar för Jönköpings Södra. Foto: BILDBYRÅNAnton Andreasson är klar för Jönköpings Södra. Foto: BILDBYRÅN
Anton Andreasson är klar för Jönköpings Södra. Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅNFoto: BILDBYRÅN
 Foto: BILDBYRÅN

Elfsborgsprofilens son till Jönköping

Publicerad

GÖTEBORG. Anton Andreasson, 24, lämnade Elfsborg för italienska Pro Patria.

Nu återvänder han till svensk fotboll – men inte till Borås.

Enligt GT:s uppgifter är mittfältaren klar för Jönköpings Södra.

Foto: BILDBYRÅN

Anton Andreasson började spela fotboll Elfsborg som femåring och tillhörde A-truppen mellan 2014 och 2016.

Men den 24-årige mittfältaren, som är son till Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson, fick begränsat med speltid i den tuffa konkurrensen på boråsarnas mittfält och bestämde sig för att testa ett nytt äventyr.

För ett år sedan skrev han på för det italienska Serie D-laget Pro Patria från staden Busto Arsizio.

– När det kom intresse från Italien så var det aldrig någon tvekan på vilket land jag ville gå till. Jag var ute efter en nystart och ett nytt äventyr, och det är jag övertygad om att jag får, sa Andreasson för ett år sedan.

 

LÄS ÄVEN: Anton Andreassons hyllning till Klas Ingesson

Har provtränat med J-Södra

Kontraktet sträckte sig över ett år och nu, när den tiden har löpt ut, återvänder Anton Andreasson till svensk fotboll.

Men det blir inte till moderklubben Elfsborg. I stället kommer Andreasson att skriva på för den allsvenska konkurrenten Jönköpings Södra, enligt vad GT erfar.

Andreasson har provtränat med klubben i sommar och J-Södras sportsliga ledning gillade vad de såg.

– Han har gjort ett bra intryck på oss och nu får vi i ledarstaben prata ihop oss om hur vi går vidare, sa J-Södras scoutingansvarige Christer Persson till Jönköpings-Posten för en månad sedan.

Jönköpings Södra ligger tolva i allsvenskan och har två poäng ner till Sundsvall på kvalplatsen.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag