Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elfsborg värvar norskt – Gunnarsson är klar

Niklas Gunnarsson, som har ett förflutet hos Europa League-motståndaren Odds BK, värvas in på ett säsongslångt lån från Vålerengen.

Foto: Tommy Holl
Magnus Haglund. Foto: Nils Jakobsson
Foto: Joel Marklund

GT-sporten kunde tidigare i dag avslöja att Elfsborg värvar in en landslagsmeriterad försvarare.

Niklas Gunnarsson, som har ett förflutet hos Europa League-motståndaren Odds BK, värvas in på ett säsongslångt lån från Vålerengen.

– Jag ser fram emot att få spela för Elfsborg, säger Niklas Gunnarsson till GT.

På fredagens träning fanns det ett nytt ansikte bland Elfsborgsspelarna.

Den nytillkomne heter Niklas Gunnarsson och är son till Ronny "Geson" Gunnarsson som är en stor fotbollsprofil från Hisingen i Göteborg.

Trots faderns ursprung så är Niklas, som är född i Norge, en norsk landslagsspelare med fyra U23-landskamper på meritlistan.

– Pappa är göteborgare så jag har alltid drömt om att komma hit och spela. Sen är det även så att farmor nyligen gick bort och det känns fint att få vara lite närmre farfar även om det inte är anledningen till flytten, säger Gunnarsson.

Kan spela på två positioner

Pappa Ronny "Geson" spelade på 70-talet för BK Häcken och nu är det dags för sonen att göra sig bekant för den svenska publiken.

– Pappa tycker att det blir roligt att få se mig i allsvenskan. Jag vet att det är en väldigt bra klubb och både Stefan (Andreasson) och Magnus (Haglund) har varit övertygande, säger Gunnarsson.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund öppnade i början på veckan upp för att värva in en ny back sedan både Jon Jönsson (mittback) och Jesper Manns (ytterback) gått sönder - nu kan Haglund ha fått en två-i-en lösning i form av den 188 centimeter långe Gunnarsson.

– Jag är ursprungligen mittback men i Tippeligan har jag väl spelat 70 matcher som högerback och 30 som mittback. Jag vill bara spela, det är helt och hållet upp till tränarna, säger Gunnarsson.

Ingen extra scouthjälp mot Odd

Den reslige försvararen kommer närmast från Vålerengen där han varit ordinarie sedan han flyttade dit 2014.

Innan flytten till Vålerengen 2014 spelade Gunnarsson för Odds BK, Elfsborgs Europa League motståndare, i fyra år vilket kan vara en fördel för Boråsarna inför returmötet i Skien 6 augusti, något han inte riktigt håller med om.

– Jag hann tyvärr inte se matchen i går. Men Elfsborg har så pass bra scouting att det inte hade hade spelat någon roll, säger Gunnarsson.

Går allt som beräknat kan han göra debut i allsvenskan på söndag mot Halmstad men han är inte spelklar för returmötet mot Odd i Europa League.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!