Anders Svensson har gjort tillfällig träningseffekt. Foto: MATHIAS BERGELD
Anders Svensson har gjort tillfällig träningseffekt.  Foto: MATHIAS BERGELD

Elfsborg vann – efter legendarens hjälp

Publicerad

Anders Svensson, 40, tränade med krislaget för att lätta upp stämningen. 

Då tog Elfsborg tre poäng direkt. 

– Skönt att den gamle räven Lasse Nilsson fick avgöra också, säger Svensson. 

Elfsborg har haft stora problem i vår och halkat efter rejält i tabellen. För att muntra upp truppen kallades legendaren Anders Svensson in för att träna med laget. Under onsdagen, dagen före bottenmötet med AFC Eskilstuna, var 40-åringen med och körde ett lättare pass. 

– Vi ville få bort lite negativa skriverier och lägga fokus på lite annat. Men det var bestämt sedan en tid tillbaka, säger Svensson. 

Hur kändes det? 

– Det var mycket nytt folk, men det var skoj. Jag höll en väldigt låg profil och var inte inblandad i så mycket, men jag försökte gå runt och peppa spelarna. Jag har ju själv suttit och våndats här i vår. 

Niclas Alexanderssons skämtsamma passning

Niclas Alexandersson skrev på twitter att han inte hoppades att ditt lag förlorade på tvåmålsspelet om syftet var att lätta upp stämningen. 

– Haha, han känner mig väl, Niclas. Men det är klart, det kan vara bra att någon ryter till och ställer krav ibland. Nu körde vi bara väldigt korta och intensiva matcher och jag rörde väl bollen två gånger.

https://twitter.com/NiclasAlex/status/864892682245742592

Elfsborg hamnade i underläge direkt mot AFC Eskilstuna hemma på Borås Arena, men vände och vann till slut med 2-1 efter ett sent segermål. Svensson följde dramatiken från tv-soffan. 

– Jag skulle ha varit på plats, men barnen blev sjuka. Jag är väldigt glad över de här tre poängen. Det är oerhört mycket lättnad nu och det känns väldigt bra för hela klubben, säger Svensson och fortsätter: 

Svensson: "Verkligen inte"

– Skönt att den gamle räven Lasse Nilsson fick avgöra också. Nu får man försöka hitta tillbaka till grunderna och ta några skitsegrar. Man kan inte bara gå ut och spela ut motståndarna när man ligger där man ligger. 

Tre poäng direkt – Anders Svensson-effekten? 

– Verkligen inte, men jag är glad över att de jobbade på bra. Det var kul att träffa killarna och vi får se om det blir någon mer gång framöver. Jag har kontakt med dem hela tiden och pratade med Magnus (Haglund) så sent som i dag inför matchen för att stötta lite. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag