Foto: Jan Wiridén
 Foto: Jan Wiridén

Elfsborg undvek topp- lagen i Europa League

Publicerad

Belgiska Standard Liege, österrikiska Salzburg och danska Esbjerg.

Så lyder Elfsborgs drömlottning i Europa League – då jublade Elfsborg-spelarna framför skärmen.

– Sportsligt är det en drömlottning, säger backen Johan Larsson.

Elfsborg gick vidare till Europa Leagues gruppspel efter att Mikkel Beckmann sänkt sitt gamla lag Nordsjälland med matchens enda mål i returen i Danmark. Boråsarna gick vidare med totalt 2-1.

I eftermiddags lottades EL-gruppspelet, som spelas mellan september och december. Elfsborg får möta belgiskt, österrikiskt och danskt motstånd – och undvek samtliga de på papperet svåraste motståndarna som Lyon, Valencia och Tottenham.

– Spontant känns det ganska bra. Det är bra lag vi möter men vi har chans att gå vidare, säger Johan Larsson, som dock också ser en nackdel med lottningen:

– Inga höjdarmatcher publikmässigt kanske ... Men det ska bli kul att åka till Beligen och spela mot Astrit igen. Det var länge sen jag såg honom, säger Larsson och syftar på förra lagkamraten Astrit Ajdarevic, som numera spelar i Standard Liege.

Stefan Ishizaki är också nöjd.

– Först och främst är ingen lottning lätt, alla lag är bra när man kommit så här långt. Men sett till vad vi kunde fått så känns det riktigt bra, säger "Ishi".

"Vi är nöjda"

Gruppen med Standard Liege, Salzburg och Esbjerg var en av de två som Elfsborg hoppats på. Den andra var gruppen med holländska AZ Alkmaar, grekiska Paok, israeliska Maccabi Haifa och Shakhter från Kazakstan.

– Vi hoppades på grupp C eller L när vi såg lottningen. Nu fick vi C, så vi är nöjda, säger Stefan Ishizaki.

"Ishi" tycker att Elfsborg har pejl på sina Europamotståndare.

– I Salzburg har Eddie Gustafsson och Rasmus Lindgren spelat. I Standard Liege har vi Astrit och i Esbjerg har Andreas Klarström spelat massa år, så rätt bra koll har vi.

– Det ska bli jävligt roligt, det var sex år sen sist så det var dags igen, avslutar Ishizaki.

Mattis Wikström
Mattis Wikström
Axel Ohlsson
Axel Ohlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag