Joakim Nilsson. Foto: Nils JakobssonJoakim Nilsson. Foto: Nils Jakobsson
Joakim Nilsson. Foto: Nils Jakobsson
Sebastian Holmén. Foto: Petter Arvidson / BildbyrånSebastian Holmén. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån
Sebastian Holmén. Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Elfsborg tar in Joakim Nilsson från Sundsvall

Publicerad

Elfsborg och Gif Sundsvall är överens om övergångssumman på fem miljoner kronor - och Joakim Nilsson och Elfsborg är överens om de personliga villkoren.

Inom kort åker mittbacken ner till Borås och senast söndag väntas affären bli officiell.

– Det är ingen hemlighet att vi tittar på ersättare till Sebastian Holmén men några namn vill jag inte kommentera, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Under torsdagen blev Sebastian Holmén klar för Dynamo Moskva. Det meddelade Elfsborg på sin officiella hemsida.

Därmed säljs mittbacken som var med på A-landslagets Januariturné i Abu Dhabi i början av året.

– Jag och Elfsborg var överens om att skriva ett nytt kontrakt, men när detta med Dynamo Moskva kom upp tyckte båda parter att det var den bästa lösningen för alla, säger Sebastian Holmén i ett pressmeddelande.

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson bekräftar också övergången.

– Det kommer kännas tomt utan en Holmén här i Elfsborg, Sebastian är en fantastisk person som trots sin unga ålder har nått stora framgångar i klubben.

– Vi önskar honom ett stort lycka till, säger Andreasson.

Ersättaren från Sundsvall

Ersättaren blir en mittback från Gif Sundsvall.

SportExpressen avslöjade nyligen att klubbarna var överens om en övergångssumma på fem miljoner kronor. Det blir alltså en av Giffarnas största affärer i klubbens historia. Mikael Lustig gick till Rosenborg för samma summa när högerbacken såldes till den norska klubben 2008.

Nu är också spelaren överens med Elfsborg om det personliga avtalet.

Inom kort, troligtvis redan under fredagen, åker mittbacken ner till Borås. Bland annat för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen. Sedan väntas han presenteras officiellt som Elfsborgs nästa värvning under lördagen eller söndagen, enligt vad SportExpressen erfar.

Hagblom har inte gått att nå

– Joakim Nilsson är en av spelarna det skrivits om och det är ingen hemlighet att vi tittar på eventuella ersättare till Sebastian Holmén. Men några namn vill jag inte kommentera, sa Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson för några dagar sedan angående Nilssons flytt till Elfsborg.

Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom har inte gått att nå för en kommentar.

 

 

Följ Daniel Kristoffersson på Facebook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag