Joakim Nilsson i GIF Sundsvall Foto: Nils Jakobsson
Joakim Nilsson i GIF Sundsvall Foto: Nils Jakobsson

Elfsborg nära att värva
U21-landslagsman

Publicerad

Gif Sundsvall har accepterat ett bud på fem miljoner kronor från Elfsborg på mittbacken Joakim Nilsson.

En affär är bara detaljer från att bli klar - och spelaren kan komma att presenteras officiellt kommande vecka.

– Det är ingen hemlighet att vi tittar på eventuella ersättare till Sebastian Holmén men några namn vill jag inte kommentera, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Gif Sundsvalls U21-landslagsman Joakim Nilsson har varit ett hett byte för olika klubbar under en längre tid.

22-åringen var nära en övergång till NEC Nijmegen i vintras, men valde att nobba budet från den holländska klubben i sista sekunden.

Efter det var Mechelen intresserade av spelaren, men den belgiska klubben lyckades inte komma överens med Giffarna om en övergångssumma.

Nu ser det i stället ut att bli Elfsborg för Nilsson.

Prislapp på fem miljoner

Enligt uppgifter till SportExpressen är Gif Sundsvall och Elfsborg överens om en övergångssumma på omkring fem miljoner kronor.

Därmed återstår bara detaljer i det personliga kontraktet för att affären ska gå igenom.

Elfsborg har följt Nilsson under en längre tid och var även intresserade av mittbacken under förra säsongen. När sedan Sebastian Holmén säljs till Dynamo Moskva har Borås-klubben nu hittat sin ersättare.

"Ingen hemlighet vi kollar på ersättare"

Holmén reste i onsdags till Moskva för läkarundersökning och för att diskutera det personliga avtalet med klubben som just nu ligger elva i den ryska ligan.

- Jag kan inte kommentera något kring det. Sebastian Holmén är inte klar för Dynamo Moskva ännu och vi ska börja i rätt ände.

– Det är ingen hemlighet att vi kollat på ersättare om han skulle bli klar och Joakim Nilsson är en spelare det skrivits om. Men jag kan inte kommentera några namn eller så, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson.

Hur är statusen kring Sebastian Holmén?

- Han har varit i Ryssland sedan i onsdags. Han skulle bland annat genomgå läkarundersökningen och få ett intryck av klubben. Sedan ska vi höras i morgon.

Joakim Nilsson var nyligen med A-landslaget på den årliga Januariturnén i Abu Dhabi.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag