Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ekonomisk kris – två får sparken av Blåvitt

Succé på planen i år – men tyngre går det ekonomiskt.
Foto: Johanna Lundberg
Kocken Fredric Bergstrand, som tävlat i Årets kock, får lämna.
Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello

GÖTEBORG. Ekonomisk kris och turbulent på Kamratgården.

Nu gör sig klubben av med två ungdomstränare samt den mycket populäre kocken Fredric Bergstrand, enligt GT:s uppgifter.

– Jag lider med honom. Det finns säkert tusen andra saker man kan spara in på, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr.

Blåvitt gick back med över tio miljoner kronor i fjol och årets prognoser tyder på att det blir ett nytt stort underskott. Klubben måste spara stora belopp och nu kommer nedskärningarna, enligt GT:s väl insatta källor.

Två ungdomstränare får lämna sina uppdrag, och en av dem är målvaktstränaren Daniel Hoffman, som dock ska ha sagt upp sig av egen vilja enligt sportchefen Mats Gren. Under måndagen fick även kocken Fredric Bergstrand, som tävlat i Årets kock, samma dystra besked.

– Det är tråkigt. I övrigt har jag inga kommentarer, säger han kort.

"Han är en av oss"

Fredric Bergstrand har jobbat på Kamratgården i många år och är en uppskattad profil, inte minst bland spelarna.

– Vi har haft det väldigt bra med honom. Han är en av oss. Han är go att tjata med, lagar god mat och lyssnar på våra önskemål. Jag känner mest för hans egen skull, men jag vill ha alla fakta innan jag uttalar mig mer, säger Mattias Bjärsmyr, som är på semester i Thailand.

Hur ser du på att klubben väljer att sparka just kocken för att spara pengar? 

– Vi spelare är utanför det där och vet inte allt, men det finns säkert tusen andra saker man kan dra in på. Kosten är en väldigt viktig del för en fotbollsspelare, det måste funka på ett bra sätt.

Rör upp heta känslor

Enligt GT:s uppgifter kommer Blåvitt nu i stället att anlita en cateringfirma. Ett beslut som rör upp heta känslor i spelartruppen och situationen på Kamratgården beskrivs just nu som turbulent. Nyligen valde dessutom försäljningschefen Jonas Henriksson och marknadschefen Andrej Häggblad att lämna klubben.

IFK Göteborgs sportchef Mats Gren kommenterar situationen så här:

– Kostnaderna för köket har dragit i väg väldigt mycket. Tanken var att köket skulle bära sig självt, men det gör det inte på långa vägar. Vi måste spara pengar och kommer att catera mat i stället. Det blir självklart billigare, säger han.