Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ehn hjälte – när Frölunda vände

Christoffer EhnFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölunda vände och vann hemma mot Mora - där Christoffer Ehn blev hjälte.

Men det var också dramatiskt och irriterat ute på isen.

Joel Lundqvist blev utvisad i 10 (!) minuter - efter osportsligt uppträdande.

Frölunda visar prov på stigande form i SHL efter att vunnit fyra av de fem senaste matcherna inför mötet mot Mora i Scandinavium. Trots en tuff inledning för Frölunda laget prov på en stark lagmoral när man vände underläge till seger.

Ehn var framträdande

Men det var Mora som inledde bäst. Andrew Rowe smällde in 1-0 till gästerna i den första perioden. Saker och ting hettade till rejält i den andra perioden. 

Där spelade Christoffer Ehn en framträdande roll. Ehn hade inför matchen mot Mora, inte gjort mål på hela 20 matcher, men denna kväll blev det till slut två viktiga mål.

Lundqvist utvisad

Ehn höll sig framme och styrde in 1-1 efter 06:03 - och hemmalaget hade vittring. Det var även dramatiskt och irriterat ute på isen. Joel Lundqvist blev utvisad i 10 (!) minuter efter osportsligt uppträdande mot domarteamet. 

Och Kristoffer Gunnarsson tvingades utgå under en tid, i den andra perioden, efter en hård duell med Keaton Ellerby, där Gunnarsson olyckligt skadade ansiktet. 

– Jag tror att det var en schyst tackling, axel mot axel, säger C Mores Patrik Westberg.

– Gunnarsson tvingas utgå, det var tråkigt - och Joel Lundqvist är utvisad.

Christoffer Ehn gjorde sedan även 2-1 och Ponthus Westerholm ökade på. Mora Matt bailey reducerade sedan till 3-2 vilket också blev slutresulterat.

Rönnberg: "Är jätteglad för Ehns skull"

Roger Rönnberg:

– Vi blir bättre ju längre matchen går, vi har ett vältränat lag som oftast är bäst i tredje perioden. Det avgör i slutändan, säger han till C More.

– Det är jättekul att se Christoffer Ehn tillsammans med övriga i kedjan. Ehn har inte saknat lägen och jag är jätteglad för hans skull. Jag är glad över att vi vinner, Mora har varit svåra att spela mot hela säsongen. Prestationsmässigt känner jag att vi har en del saker att bli bättre på.