Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter vinsten – här firar supportrarna

Senaste nytt från SportExpressen
Blåvitt-supportrarna samlades på Götaplatsen för traditionsenligt firande, efter att IFK Göteborg tog hem Svenska Cupen.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL/GT
Fans från hela stan tågade till Götaplatsen för att fira cupsegern.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL/GT
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL/GT
Enligt tradition badades det i Poseidons fontän.Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL/GT
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL/GT
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL/GT
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
1 / 8

IFK Göteborg slog Malmö FF efter förlängningsdramat i finalen av svenska cupen.

Efter att domaren blåst i sin visselpipa för sista gången under kvällen vallfärdade hundratals Blåvita supportrar till Götaplatsen.

Där ägnade man sig åt pyroteknik och traditionsenligt bad i Poseidons fontän. 

Efter en riktig nagelbitare till match stod det under torsdagskvällen klart att IFK för åttonde gången plockat hem den prestigefyllda svenska cupen, en ära som klubben inte haft sedan man lyckades med bedriften 2015.

Efteråt vallfärdade blåvita fans från hela stan för att mötas vid det som många gånger fungerat som ett mecka för segerrusiga anhängare till göteborgska vinnarlag – Poseidon på Götaplatsen.

Väl på plats tändes det bengaler, sjöngs ramsor och badades i fontän.

Polisen har en insats som bevakar firandet under kvällen, berättar vakthavande befäl Martin Hallberg vid polisregion Väst.

– Det har varit lite berusningar, det har varit lite bengaler och fyrverkerier efter den här glädjesegern, men vi har inte haft några större ordningsstörningar, sa han vid 23-tiden på torsdagskvällen.

Se supportrarnas segeryra i bildspelet ovan!