Foto: Carl Sandin / BildbyrånFoto: Carl Sandin / Bildbyrån
 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Foto: Daniel Stiller / BildbyrånFoto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅNFoto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN
 Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN

Efter tre VM-guld –
nu lägger stjärnan av

Publicerad

Villa-Lidköpings landslagsanfallare Daniel Andersson, 33, lägger av.

Under vinjetten "Fria ord" i Nya-Lidköpings-Tidningen motiverar bandystjärnan det överraskande beskedet så här:

"Min kropp är sliten och jag orkar inte längre. Jag vill vara pappa nu".

Daniel Andersson värvades från Nässjö 2002 och han har spelat 13-säsonger i Villa-Lidköping. 2006 blev han svensk mästare med Edsbyn och säsongen efter spelade han i ryska Zorkij.

Under sista säsongen – som tog slut i semifinalen mot Bollnäs – vann Andersson poängligan i elitserien och gjorde 47 mål.

Han har varit med i nio VM och tagit tre guld, varav det sista kom tidigare i år.

Hyllas på sociala medier

Men nu tackar en av svensk bandys absolut största profiler för sig. Daniel Andersson väljer att avsluta karriären.

"En dag tar allt som man älskar slut och hur det ska fortsätta kan man bara välja själv. För mig slutar inte resan för att jag inte är med på isen. Min roll förändras bara och den blir precis lika viktig som för övriga i och runt föreningen Villa", skriver han i ett uttalande som Nya Lidköpings-Tidningen har publicerat under vinjetten "Fria Ord".

Hyllningarna har strömmat in till Daniel Andersson på sociala medier efter beskedet:

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag