Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter stora branden – nu har friidrottarna lokaler

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

I mitten av september brann Slottsskogshallen ner till grunden. 

Runt 500 friidrottare i Göteborg stod utan lokaler att träna i – nu har en tillfällig lösning kommit på plats, skriver P4 Göteborg. 

– Det är glädjande att vi har en lösning men vi kommer att driva frågan med Göteborgs stad för att få en permanent ersättningshall, säger Niklas Wallenlind, friidrottschef på Göteborgs friidrottsförbund till P4.

På söndagskvällen den 15 september kom larmet om branden och sedan stod anrika Slottsskogshallen, där stjärnor som Patrik Sjöberg, Christian Olsson och Emma Green tränat, i lågor. 

Under natten kollapsade sedan byggnaden och blev totalförstörd. De materiella skadorna efter branden ber beräknats till runt 50 miljoner kronor. 

Två pojkar i tolvårsåldern har medgett att de kan ha startat branden. 

Många ungdomar stod efter branden utan träningslokaler – bland annat har 500 friidrottare i Göteborg berörts. 

”Är glädjande”

Nu har Göteborgs Friidrottsförbund och idrotts- och föreningsförvaltningen kunnat lösa alternativa lokaler, skriver P4 Göteborg. 

Det handlar bland annat om att öppettiderna i Friidrottens hus utökas, att grupperna delas och att man använda andra hallar i Göteborg vilket gör att ungdomarna nu kan träna. 

– Det är glädjande att vi har en lösning men vi kommer att driva frågan med Göteborgs stad för att få en permanent ersättningshall, säger Niklas Wallenlind, friidrottschef på Göteborgs friidrottsförbund, till P4.

Den nuvarande lösningen ska pågå till den sista oktober och ska sen utvärderas och eventuellt justeras.

En lösning på längre sikt är att en ny hall byggs, P4 Göteborg skriver att den frågan kommer att diskuteras.