Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Efter missräkningen – Stefan Rehn lämnar Göteborg FC

Stefan Rehn och GFC har haft en tung säsong.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Säsongen har varit en stor besvikelse för Göteborg FC. 

Nu lämnar tränaren Stefan Rehn klubben. 

– Det är dags att gå vidare, säger han till klubbens hemsida

Den förre Blåvittränaren hade en option över 2018, men parterna väljer alltså att inte utnyttja den. Göteborg FC hade toppambitioner, men laget har haft en mycket jobbig säsong och riskerade ett tag att åka ur. Till slut säkrades dock kontraktet. 

– Vi vill tacka Stefan för ett stort engagemang och för hans arbete med att utveckla vår unga spelartrupp, säger sportchefen Lasse Svensson till klubbens hemsida. 

Stefan Rehn kom till Göteborg FC från Jitex inför säsongen 2014 och efterträdde då Torbjörn Nilsson. 

– Efter fyra säsonger här känner nog både klubben och jag att det är dags att gå vidare. Jag är stolt och lycklig över att vi avslutar årets damallsvenskan på ett fantastiskt sätt. KGFC ska ligga på den här nivån och vara ett lag som utmanar om de främsta placeringarna i tabellen och är med och hugger om att spela i Champions League.

Oviss framtid

Stefan Rehns framtid är oviss, men han hoppas kunna jobba vidare inom fotbollsbranschen. 

– Inget är klart Jag älskar ju den här sporten lika mycket i dag som jag någonsin gjort. Och det kan bli så att jag fortsätter i KGFC, fast i en annan roll. Klubben och spelarna kommer alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta. 

Sportchefen Lasse Svensson är nu på jakt efter en ny tränare till nästa säsong. 

"Inte riktigt framme"

– Vi diskuterar med några personer som kan bli aktuella. Men vi är inte riktigt framme ännu. Vi räknar dock med att vi inom kort kommer att kunna presentera vem som tar över som huvudtränare, säger han till klubbens hemsida. 

På söndag avslutas serien mot Örebro. Det blir Stefan Rehns sista match som huvudtränare för Göteborg FC.