Mads Albaek, blåvit nyckelspelare. Foto: MICHAEL ERICHSENMads Albaek, blåvit nyckelspelare. Foto: MICHAEL ERICHSEN
Mads Albaek, blåvit nyckelspelare. Foto: MICHAEL ERICHSEN
KFF-talangen Svante Ingelsson sköt 1-0 på volley. Foto: C MoreKFF-talangen Svante Ingelsson sköt 1-0 på volley. Foto: C More
KFF-talangen Svante Ingelsson sköt 1-0 på volley. Foto: C More

Efter krysset på Ullevi: Längtar efter premiären

Publicerad

Nästa gång Blåvitt spelar på Ullevi är det allsvensk premiär.

30 000 på läktarna och svenska mästarna Malmö FF på andra sidan.

– Då ska vi visa att är vi är ett starkt hemmalag, säger mittfältaren Mads Albaek efter 1–1 mot Kalmar.

Blåvitt har haft en ojämn försäsong. Så var även matchen mot Kalmar.

Första halvleken var ingen höjdare, under den sista halvtimmen i matchen fanns tendenser till det passningsspel som de vill ha.

– Det gick upp och ner i dag också. Bra och dåliga saker. Men sista 30 var bra, bekräftar Mads Albaek.

Två veckor räcker

Bland det bästa under försäsongen?

– Vi hade en bra period även mot Norrköping i cupen. Men det håller inte med några perioder då och då, vi behöver spela bra över 75–80 minuter, säger den danske mittfältaren.

Är två veckor tillräckligt för att hinna ta de steg som behövs?

– Ja, det är det. Nu har vi hållit på med försäsong i tre månader. Det är bara att utnyttja den återstående tiden så bra som möjligt så ska vi vara färdiga för premiären mot Malmö FF, säger Mads Albaek.

Blåvitt har två sena nyförvärv, Henrik Björdal och Mix Diskerud. Att de nya spelarna inte är mer namnkunniga fick Malmö FF:s Markus Rosenberg att dissa Blåvitt.

Malmö inte favorit

Är ni underdog mot Malmö?

– Nej, det är vi inte, svarar han utan tvekan. Malmö är inte favorit på vår hemmaplan. 

Är de favoriter i allsvenskan då?

– De har ju större ekonomi och så och vann allsvenskan förra året. Men vi får se. Vi kommer i alla fall att göra en jättebra match 1 april. Om vi är underdog eller ej betyder ingenting, vi har vår hemmaplan.

Några positionsbyten i andra halvlek gjorde att Blåvitt tog över matchen mot Kalmar.

Mads Albaek gick ner till en traditionell innermittfältsposition och Sören Rieks ersatte honom bakom ensamme anfallaren Elias Omarsson.

Falkenberg till Hjällbovallen

Då blev det en annan spets och djup på det blåvita spelet. Och det var Mads Albaek som startade anfallet som via Henrik Björdal och Scott Jamieson nickades in av Sören Rieks till 1–1.

– Vi behöver mer än ett sätt att spela. Det är bra att vi provar så att vi kan uppträda på olika sätt. Jag kan spela i flera olika positioner precis som flera andra spelare, säger han.

Nu har Blåvitt bara en match kvar före premiären. På torsdag kommer förra årets allsvenskar Falkenberg till Hjällbovallen.

– Det är fint att vi fått in lite nya spelare inför den allsvenska starten. Nu ska vi träna på ordentligt för att vara riktigt förberedda 1 april, säger Mads Albaek.

 

Så spelade Blåvitt

Pontus Dahlberg (46, Erik Dahlin)-Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr (54, Thomas Rogne), David Boo Wiklander, Scott Jamieson - Henrik Björdal (80, Lawson Sabah), Sebastian Eriksson (62, August Erlingmark), Mix Diskerud (62, Tobias Hysén), Sören Rieks - Mads Albaek - Mikael Boman (46, Elias Omarsson).

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag