Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter härvan: "Han är inte Ulvestads agent"

Foto: Kenneth Hjelle

GT-sporten berättade tidigare på torsdagen om hur härvan kring agenten Jim Solbakken kan störa Blåvitts värvning av mittfältaren Fredrik Ulvestad.

Nu kommer nästa vändning: Solbakken är inte Ulvestads agent.

– Fredrik har inget avtal med honom, säger Ulvestads pappa – som fungerar som sonens rådgivare.

Både Fifa och norska fotbollförbundet (NFF) utreder agentprofilen Jim Solbakken, som misstänks för att ha suttit på dubbla stolar i en rad olika övergångar.

Solbakken har hamnat under luppen efter en stor artikel i det norska magasinet Josimar i oktober.

IFK Göteborg har haft kontakt med Solbakken både angående Ole Gunnar Solskjaer – som i ett tidigt skede var aktuell att ta över som IFK-tränare – och angående potentiella mittfältsvärvningen Fredrik Ulvestad. 22-åringen sitter på utgående kontrakt med Aalesund och letar ny klubb.

Gren: "Vi är observanta"

I en intervju med GT-sporten i dag kommenterar Blåvitts sportchef Mats Gren härvan kring Jim Solbakken.

– Kontakten med Solbakken angående Ulvestad togs innan det här uppdagades. Självklart följer vi med och tittar noga på vad som händer. Vi vill inte bli indragna i något som kan sätta Blåvitt i negativt ljus – så enkelt är det. Vi är observanta, sa Gren.

Men nu visar det sig att Jim Solbakken tvärtemot en rad medieuppgifter inte är Fredrik Ulvestads agent, i officiell mening.

"Inget binder oss till honom"

När GT-sporten får kontakt med Ulvestad säger han att han är på semester och hänvisar till sin rådgivare. Han syftar inte på Jim Solbakken – utan på sin pappa Rune Ulvestad, 57.

– Fredrik har inget avtal med Jim Solbakken eller någon agent, säger Rune Ulvestad till GT-sporten.

– Jim har presenterat hans namn för en del klubbar men det finns inget avtal med honom. Fredrik vet att jag har goda kontakter inom nordisk fotboll så det finns inget behov. Jag känner många här, säger pappan, som själv spelat i bland annat Molde och Aalesund.

Påverkar utredningarna mot Jim Solbakken ert samarbete med honom?

– Inte så länge vi inte har honom som officiell agent. Det finns inget avtal som binder oss till honom.

Har inte fått något förslag från Blåvitt

Blåvitt har tidigare bekräftat samtal med Jim Solbakken angående Fredrik Ulvestad. Men enligt pappan Rune Ulvestad finns inget konkret förslag från IFK Göteborg. Norska klubbar som Molde och Vålerengen har varit tydligare i sin jakt på Fredrik Ulvestad.

– Det är svårt att säga när något blir klart, säger Rune Ulvestad.

– Det är många faktorer. Vilken nivå är klubben på? Vilken roll vill de ge Fredrik? Vi tittar på helheten. Han är bara 22 år.

Vad tycker du om IFK Göteborg?

– I skandinaviska sammanhang är det en storklubb. En fin klubb. Nu har de mycket nytt folk och det kan bli spännande. Men som sagt har jag inte hört något konkret.

Fredrik Ulvestad spelar centralt på mittfältet och har spelat regelbundet i Tippeligan sedan 18 års ålder.