Foto: Kenneth Hjelle
 Foto: Kenneth Hjelle

Efter härvan: "Han är inte Ulvestads agent"

Publicerad

GT-sporten berättade tidigare på torsdagen om hur härvan kring agenten Jim Solbakken kan störa Blåvitts värvning av mittfältaren Fredrik Ulvestad.

Nu kommer nästa vändning: Solbakken är inte Ulvestads agent.

– Fredrik har inget avtal med honom, säger Ulvestads pappa – som fungerar som sonens rådgivare.

Både Fifa och norska fotbollförbundet (NFF) utreder agentprofilen Jim Solbakken, som misstänks för att ha suttit på dubbla stolar i en rad olika övergångar.

Solbakken har hamnat under luppen efter en stor artikel i det norska magasinet Josimar i oktober.

IFK Göteborg har haft kontakt med Solbakken både angående Ole Gunnar Solskjaer – som i ett tidigt skede var aktuell att ta över som IFK-tränare – och angående potentiella mittfältsvärvningen Fredrik Ulvestad. 22-åringen sitter på utgående kontrakt med Aalesund och letar ny klubb.

Gren: "Vi är observanta"

I en intervju med GT-sporten i dag kommenterar Blåvitts sportchef Mats Gren härvan kring Jim Solbakken.

– Kontakten med Solbakken angående Ulvestad togs innan det här uppdagades. Självklart följer vi med och tittar noga på vad som händer. Vi vill inte bli indragna i något som kan sätta Blåvitt i negativt ljus – så enkelt är det. Vi är observanta, sa Gren.

Men nu visar det sig att Jim Solbakken tvärtemot en rad medieuppgifter inte är Fredrik Ulvestads agent, i officiell mening.

"Inget binder oss till honom"

När GT-sporten får kontakt med Ulvestad säger han att han är på semester och hänvisar till sin rådgivare. Han syftar inte på Jim Solbakken – utan på sin pappa Rune Ulvestad, 57.

– Fredrik har inget avtal med Jim Solbakken eller någon agent, säger Rune Ulvestad till GT-sporten.

– Jim har presenterat hans namn för en del klubbar men det finns inget avtal med honom. Fredrik vet att jag har goda kontakter inom nordisk fotboll så det finns inget behov. Jag känner många här, säger pappan, som själv spelat i bland annat Molde och Aalesund.

Påverkar utredningarna mot Jim Solbakken ert samarbete med honom?

– Inte så länge vi inte har honom som officiell agent. Det finns inget avtal som binder oss till honom.

Har inte fått något förslag från Blåvitt

Blåvitt har tidigare bekräftat samtal med Jim Solbakken angående Fredrik Ulvestad. Men enligt pappan Rune Ulvestad finns inget konkret förslag från IFK Göteborg. Norska klubbar som Molde och Vålerengen har varit tydligare i sin jakt på Fredrik Ulvestad.

– Det är svårt att säga när något blir klart, säger Rune Ulvestad.

– Det är många faktorer. Vilken nivå är klubben på? Vilken roll vill de ge Fredrik? Vi tittar på helheten. Han är bara 22 år.

Vad tycker du om IFK Göteborg?

– I skandinaviska sammanhang är det en storklubb. En fin klubb. Nu har de mycket nytt folk och det kan bli spännande. Men som sagt har jag inte hört något konkret.

Fredrik Ulvestad spelar centralt på mittfältet och har spelat regelbundet i Tippeligan sedan 18 års ålder.

Mattis Wikström
Mattis Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag