Jörgen Lennartsson. Foto: ADAM IHSE/TT
Jörgen Lennartsson. Foto: ADAM IHSE/TT

Uppgift: "Något kommer hända"

Publicerad

Blåvitts styrelse diskuterade på måndagskvällen tränaren Jörgen Lennartssons framtid i klubben, enligt uppgifter till GT. 

Samtidigt rapporterar GP att ”någonting kommer att hända de närmaste dagarna” i tränarfrågan.

Den allsvenska säsongen har hittills varit en besvikelse för IFK Göteborg. Laget har bara vunnit fyra av 14 matcher – och ligger för närvarande elva i tabellen. Dessutom har det stormat i klubben, spelare har kritiserat klubbledningen och GT har rapporterat om ett uppror mot sportchefen Mats Gren.

 

LÄS MER: Hysén i krismöte med fansen efter fiaskot 

 

Under söndagen förlorade Blåvitt dessutom mot Örebro med 4–2, efter att ha hamnat i ett 4–0-underläge redan efter en dryg halvtimme.

Lennartssons tredje säsong

Under måndagskvällen har IFK Göteborgs styrelse, enligt uppgifter till GT, hållit ett styrelsemöte för att bland annat diskutera om Jörgen Lennartsson ska fortsätta leda laget.

Enligt uppgifter till GP ”kommer någonting att hända de närmaste dagarna” i tränarfrågan.

Vid klockan 22.15 på måndagskvällen hälsade Jörgen Lennartsson via sms till GT att han inte hade hört något från styrelsen.

Utöver de uteblivna framgångarna i årets allsvenska finns det enligt GT:s uppgifter en tydlig schism mellan Lennartsson och sportchefen Mats Gren.

 

LÄS MER: Studio GT – "säsongens sämsta insats" 

 

Enligt GT:s uppgifter har Lennartsson och Gren inte varit eniga om vissa nyförvärv som kommit till Kamratgården. Lennartsson har också tydligt markerat sitt missnöje gällande de många utgående kontrakten och tycker att kommunikationen är bristfällig. Gren tycker å andra sidan att både laget som helhet och spelare på individuell nivå har haft för dålig utveckling de senaste åren. Dessutom anser sportchefen att Blåvitt bör spela en mer offensiv fotboll än vad Lennartsson förespråkar i dagsläget.

Jörgen Lennartsson är inne på sin tredje säsong med IFK Göteborg, men har ett kontrakt som går ut efter den här säsongen.  

GT har sökt ordföranden Frank Andersson och andra delar av styrelsen samt Mats Gren för en kommentar.

Relaterade ämnen
Alexander Piauger
Alexander Piauger
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag