Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: "Något kommer hända"

Jörgen Lennartsson.Foto: ADAM IHSE/TT

Blåvitts styrelse diskuterade på måndagskvällen tränaren Jörgen Lennartssons framtid i klubben, enligt uppgifter till GT. 

Samtidigt rapporterar GP att ”någonting kommer att hända de närmaste dagarna” i tränarfrågan.

Den allsvenska säsongen har hittills varit en besvikelse för IFK Göteborg. Laget har bara vunnit fyra av 14 matcher – och ligger för närvarande elva i tabellen. Dessutom har det stormat i klubben, spelare har kritiserat klubbledningen och GT har rapporterat om ett uppror mot sportchefen Mats Gren.

 

LÄS MER: Hysén i krismöte med fansen efter fiaskot 

 

Under söndagen förlorade Blåvitt dessutom mot Örebro med 4–2, efter att ha hamnat i ett 4–0-underläge redan efter en dryg halvtimme.

Lennartssons tredje säsong

Under måndagskvällen har IFK Göteborgs styrelse, enligt uppgifter till GT, hållit ett styrelsemöte för att bland annat diskutera om Jörgen Lennartsson ska fortsätta leda laget.

Enligt uppgifter till GP ”kommer någonting att hända de närmaste dagarna” i tränarfrågan.

Vid klockan 22.15 på måndagskvällen hälsade Jörgen Lennartsson via sms till GT att han inte hade hört något från styrelsen.

Utöver de uteblivna framgångarna i årets allsvenska finns det enligt GT:s uppgifter en tydlig schism mellan Lennartsson och sportchefen Mats Gren.

 

LÄS MER: Studio GT – "säsongens sämsta insats" 

 

Enligt GT:s uppgifter har Lennartsson och Gren inte varit eniga om vissa nyförvärv som kommit till Kamratgården. Lennartsson har också tydligt markerat sitt missnöje gällande de många utgående kontrakten och tycker att kommunikationen är bristfällig. Gren tycker å andra sidan att både laget som helhet och spelare på individuell nivå har haft för dålig utveckling de senaste åren. Dessutom anser sportchefen att Blåvitt bör spela en mer offensiv fotboll än vad Lennartsson förespråkar i dagsläget.

Jörgen Lennartsson är inne på sin tredje säsong med IFK Göteborg, men har ett kontrakt som går ut efter den här säsongen.  

GT har sökt ordföranden Frank Andersson och andra delar av styrelsen samt Mats Gren för en kommentar.