Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Edströms reaktion på Elfsborgs lottning

Publicerad

GÖTEBORG. Ralf Edström jublar över Elfsborgs lottning till gruppspelet i Europa League.

En av motståndarna i gruppen är Standard Liège, klubben som Edström själv spelade i mellan 1979 och 1981.

– Standard är nog det svåraste laget, säger Ralf. Men totalt sett tycker jag Elfsborg fått rena drömlottningen.

Ralf Edström, 60, var imponerad över hur Elfsborg tog sig vidare i Europa via bortasegern mot Nordsjälland.

– Laget spelade mycket klokt, säger han. Man måste jobba stenhårt och satsa på kontringar mot så bollskickliga lag.

– Det var rätt att spela med Lasse Nilsson och James Keene i stället för Mohamed Bangura. Viktigt med killar som löper och löper och löper.

"Skitbra lottning"

Ralf tror att den taktiken kan bli gångbar också när Europa League nu fortsätter med gruppspelet, där Elfsborg i höst ställs mot Standard Liège från Belgien, Esbjerg från Danmark och Salzburg från Österrike.

– Precis som Zlatan och PSG fick en drömlottning i Champions League, fick Elfsborg en skitbra lottning i Europa League, tycker Ralf.

– Jag är så jävla glad för Elfsborgs och svensk fotbolls skull. Både sportsligt och ekonomiskt är detta ett lyft. Och med tanke på resultaten i allsvenskan är det ju det här som räddar säsongen för Elfsborg.

– Det blir sex riktigt bra och roliga matcher i höst, och med ett återvunnet självförtroende tror jag Elfsborg blir att räkna med i allsvenskan också.

Spelade i Standard Liège

Ralf Edström spelade själv i Standard Liège mellan 1979 och 1981 och blev bland annat cupmästare. Sammanlagt blev det 27 mål på 51 matcher.

– Det var en bra tid, minns Ralf, som särskilt framhåller lagkamrater som Eric Gerets och Michel Proud´homme, stjärnor i det belgiska landslaget på sin tid.

Har du någon koll på laget i dag?

– Nja, det kan jag väl inte påstå. Men jag vet att de leder serien efter fem raka segrar och 10-0 i målskillnad. Jag tror matcherna mot Liège blir det svåraste för Elfsborg att vinna. Svåra, men Elfsborg ska nog kunna snacka allvar med samtliga motståndare i gruppen

Vad tror du om chanserna att avancera från gruppspelet?

– De är nog goda. Elfsborg blir inget strykgäng här, det tror jag inte.

Hur måste Elfsborg spela för att lyckas?

– Som mot Nordsjälland. De får inte bli naiva eller övermodiga utan prioritera försvarsspelet och satsa på spelare som inte är rädda för att löpa mycket och jobba hårt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag