Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Edlund sänkte Sandviken med hattrick: ”Varit pirrigt”

Villa Lidköping.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Tre mål och seger med 5–3 mot sitt gamla lag Sandviken. 

Villa Lidköpings nytillkomna skyttekung Christoffer Edlund fortsätter att imponera stort. 

– Det gäller att vara ödmjuk och jag kan fortfarande bli ett snäpp bättre, säger han. 

Guldfavoriten Villa Lidköping har gått som tåget under säsongsinledningen och toppar elitserien majestätiskt före tvåan AIK och tran Sandviken. 

Det kan man bland annat tacka nyförvärvet Christoffer Edlund för. Skyttekungen anlände till Villa Lidköping inför den här säsongen efter ett utlandsäventyr i Ryssland. Dessförinnan hade han öst in mål för Sandviken under flera säsonger. 

Onsdagens match mot just Sandviken var därmed speciell. 

– Det har varit en konstig känsla hela dagen, men det var skönt när det blåstes i gång och man kunde fokusera på spelet. Jag hade tio fina år där uppe och det har varit nervöst och pirrigt hela dagen, säger Edlund. 

Och släkten, den är som bekant värst. 

Gjorde hattrick på nytt

Martin Andreasson fixade visserligen ledningsmålet för Villa Lidköping redan efter drygt fyra minuter, men sedan var det dags för Edlund att i vanlig ordning ta över rampljuset. Först genom att göra både 2–0 och 4–1 i den första halvleken och sedan genom att även sätta dit det avgörande 5–1-målet i den andra. 

Ytterligare ett hattrick i protokollet.

– Det rullar på tycker jag. Jag har kommit in bra i laget och känner att jag skapar mycket lägen. Det är roligt att spela bandy, även om det är mitt i en pandemi. Man får energi av det och det kommer bli ännu roligare när publiken får komma tillbaka till matcherna. 

Sandviken försökte sprattla till, men kom inte närmre än 5–3, vilket också blev slutresultatet. 

Villa-segern innebär att Lidköpingslaget fortsätter att ösa på i toppen av tabellen. För Christoffer Edlund innebär det dessutom en cementerad skytteligaledning. 

”Krävs mycket hårt jobb”

Under de tolv inledande matcherna har Edlund nämligen hittat nätet hela 33 gånger. Tvåan i skytteligan, AIK:s Erik Pettersson, har gjort jämförelsevis blygsamma 17 mål. 

– Jag tycker att vi är stabila och kan fira nyår i lugn och ro. Vi är en bra bit på vägen men är inte färdiga än. Vi har mer att ge och ska vara som allra bäst när det avgörs i mars. 

Räknas något annat än guld?

– Det är klart att jag ljuger om jag säger annat än att vi vill vara i final och spela om guldet. Sen krävs det väldigt mycket hårt jobb för att komma dit. 

För seriekonkurrenten Vänersborg blev det däremot en desto mer rafflande batalj när man ställdes mot Vetlanda. Lagen följdes åt matchen igenom och slutade lika, 4–4.