Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Duons bakslag: ”Kan inte träna”

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Både Sean Bergenheim, 33, och Mattias Nörstebö, 22, har konstaterade hjärnskakningar.

Frölunda kommer att få klara sig utan duon en längre tid.

Bergenheim har inte kunnat träna på närmare tre veckor.

– Han befinner sig lågt i trappan, säger Roger Rönnberg om 33-åringens status.

Förutom Pathrik Westerholm så har också Frölunda drabbats av två andra tunga skadesmällar. Både Sean Bergenheim och Mattias Nörstebö har åkt på hjärnskakningar och kommer vara borta från spel en tid framöver.

Bergenheim har inte spelat en match sedan den 30 september mot Växjö.

– Han är på behandling och det finns inget nytt där. Han försöker ta steg i ”hjärntrappan” och det första steget är att han ska kunna träna, det kan han inte just nu, säger Roger Rönnberg.

Tränade – fick bakslag

Liksom norske landslagsbacken Mattias Nörstebö har åkt på huvudskadan. Han har missat båda segermatcherna mot Linköping och Örebro.

– Han har provat att träna men fick ta ett steg tillbaka. Det blir inget spel den här veckan i alla fall, säger Rönnberg.

Bortsett från skadesituationen så har det rent spelmässigt börjat blåsa positiva vindar runt Frölunda igen efter den motiga inledningen. Man kommer senast från två raka 3–2-segrar mot Linköping och Örebro – och är i kväll ute efter att förlänga segersviten mot Mora.

”Kommer vara heta och desperata”

– Jag ser det som en jättetuff bortamatch som vi måste vara ödmjuka inför. Mora är ett lag som utifrån det jag läst varit missnöjda med vad de har presterat på sistone. Därför räknar jag med att det kommer vara heta och desperata motståndare vi ställs inför, säger Rönnberg.

Frölundatränaren har kunnat skönja flera positiva tecken på sistone. Ett har varit att fler spelare lyckats leverera i fem mot fem-spelet.

– Mot Linköping var Hjalmarssons kedja riktigt bra och mot Örebro klev kedjan med Lias Andersson fram. Vi börjar komma dit att vi är ett fyrakedjorslag, precis som vi vill, säger han.