Duon knäckte Ystad – efter stor dramatik

Publicerad

Femte avgörande kvartsfinalen. 

Då klev målvakterna Gustav Skagerling, 25, och Rickard Frisk, 25, fram och storspelade. 

Alingsås slog Ystad med 27-25 och är klart för semifinal. 

Ystad började piggt och ledde med 4-1 innan Alingsås fick ordning på både försvars- och anfallsspel. Hemmalaget åt sig snabbt ikapp och förbi och ledde med 15-10 i paus – inte minst tack vare målvakten Gustav Skagerling som tog det mesta. 

Två matcher i den ruggigt jämna kvartsfinalserien har gått till förlängning, och Ystad närmade sig i andra halvlek tack vare ett klart bättre försvarsspel samtidigt som Skagerling såg mer mänsklig ut. Och framåt bidrog niomålsskytten Ludvig Hallbäck med massor, inte minst från straffpunkten. 

Ystad kom ikapp till 22-22, men då gjorde inbytte AHK-målvakten Rickard Frisk flera viktiga räddningar och Alingsås skaffade sig lite marginal igen.
I slutminuten klev Magnus Persson fram och tryckte in 27-25, och i det efterföljande anfallet räddade Frisk ett friläge. 

Direkt efter slutsignalen gjordes semifinalvalen.

Eftersom IFK Kristianstad vunnit serien fick man fördel av att välja. Ola Lindgren & Co valde något överraskande Lugi. Den andra semifinalen spelas mellan HK Malmö och Alingsås.

Semifinalerna avgörs i bäst av fem. Första matchen spelas på torsdag, i Kristianstad och i Malmö.

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag