Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbel västsvensk seger i semifinalen

Foto: BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Första semifinalerna spelade.

Inför returerna nästa lördag finns möjligheten till en västsvensk SM-final i futsal mellan IFK Uddevalla och IFK Göteborg.

– Många är chockade. Målsättningen var att hänga kvar och nu är vi en seger från final, säger IFK Uddevallas inhoppare, den före detta Blåvitt-spelaren Martin Smedberg Dalence.

IFK Uddevalla har tagit SM-guld de tre senaste åren.

Men inför den här säsongen försvann flera spelare från mästarlaget.

Mästarnas målsättning sänktes drastiskt. Det skulle bara handla om att hänga kvar i futsalligan.

Smedberg Dalence: ”Avlastar”

En av dem som lovade att hjälpa till att hänga kvar var IFK Göteborgs förre allsvenske spelare Martin Smedberg Dalence som blev klar för Uddevalla efter att han kom hem från Bolivia i januari.

– Jag är med för att avlasta de riktiga futsalspelarna. Jag är lite hjälpledare och sitter mest på bänken, säger Smedberg Dalence.

När IFK Uddevalla besegrade seriesegrande Hammarby med 4–3 borta i den första semifinalen gjorde han några korta inhopp här och där. 

Spelade inte i närheten så mycket som exempelvis tremålsskytten Younes Raisi och Donat Gashi, som gjorde Uddevallas tredje mål.

”Orkar inte hela tiden”

– Vi har en tunn trupp, men en väldigt stark fyra som förstakedja. Men dom orkar inte spela hela tiden och då finns det behov av sådana som jag, säger Martin Smedberg Dalence.

En stund senare på söndagen ställdes futsallaget från hans tidigare klubb IFK Göteborg mot en svår motståndare på bortaplan.

AFC Eskilstuna har ett tekniskt skickligt lag, anfört av bröderna Ayoub och Isam Abassi.

Men IFK Göteborg, med flera av de spelare som lämnade IFK Uddevalla efter guldet förra säsongen, bjöd dock hemmalaget på en riktig överkörning i första halvlek.

”Långt ifrån avgjort”

Nima Kadivar gjorde 1–0 redan efter en och en halv minut, sedan rasslade det på.

I halvtid ledde IFK Göteborg med 6–1.

I den andra halvleken gjorde AFC två reduceringsmål, men sedan tog IFK Göteborg tillbaka initiativet och vann till slut med 9–4 och har alltså ett femmålsöverläge till returen nästa lördag.

– Dom är bra individuellt, men vi var bättre över 40 minuter. Men om vi kan göra nio mål borta kan dom också göra det. Det här är långt ifrån avgjort, säger tvåmålsskytten Flamur Tahiri till Eurosport.