Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läckert mål av IFK-stjärnan: ”Rätt upp i nättaket”

Ari Holopainen.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN
IFK Vänersborg gör en stark säsong.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

IFK Vänersborg är tillbaka på vinnarspåret efter tre raka utan seger. 

Och Ilja Grachev, 29, slog till med ett av säsongens kanske läckraste mål. 

– Rätt upp i nättaket, det var snyggt, säger tränaren Ari Holopainen. 

Slagpåsen och tabelljumbon Tellus hade som väntat inte mycket att sätta emot, trots hemmais. Ilja Grachev prickade in tre bollar, Emil Viklund två och Lukas Forsström en. 

IFK Vänersborg ledde med 6-0, men släppte in tre mål i slutet. 

– Två friska poäng, det är väl egentligen det man kan säga. Vi hade 5-0 i paus och provade sedan att spela med en högre defensiv. Vi fick kontroll, men det är svårt när motståndarna inte vill spela alls. De drog ner på tempot, vi slappande av och då blev det som det blev, säger Ari Holopainen, som vilade målvakten Kimmo Kyllönen som gör en väldigt stark säsong. 

– Han behövde det och vi måste ha två bra målvakter som är i gång och nu passade det bra. Och Victor (Lindblom) gjorde det bra, han håller nollan länge och kan inte göra något åt målen han släpper in. 

”Det var mest en grå massa”

Ari Holopainen njöt kanske extra mycket av Ilja Grachevs 4-0-fullträff. Nyförvärvet från Uralskij Trubnik samspelade med den ännu färskare värvningen Niklas Holopainen (från Saik i förra veckan), gjorde några snabba dragningar och knackade upp bollen i nättaket från snäv vinkel. 

– Det är klart att Ilja som gör tre och Emil som gör två sticker ut i dag. Annars var det mest en grå massa. Vi gör det vi ska i dag, varken mer eller mindre, säger Ari Holopainen. 

Tack vare tvåpoängaren efter tre segerlösa matcher är IFK Vänersborg uppe på femte plats i den jämna tabellen. 

– Vi måste vara nöjda med var vi ligger i nuläget, men det kan vända väldigt fort. Det är många matcher kvar och det gäller att fajtas hela vägen. Det är tufft och tajt, säger IFK-tränaren. 

På lördag väntar toppmöte med AIK borta.