Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFoto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅNFoto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Drömdebut för stjärnan – mål direkt i debuten

Publicerad

I går presenterades irakiske landslagsmannen Ahmed Yasin, 25, för BK Häcken dit han lånats ut från AIK. I dag hoppade han in borta mot Jönköpings Södra - och slog till med mål direkt.

– Jag hann tänka "jag testar", och det gick ju bra, säger matchhjälten.

Efter nära fem säsonger i Örebro flyttade Ahmed Yasin till danska AGF sommaren 2015. AIK plockade hem honom vintern 2016 - men speltiden har uteblivit och han har under säsongen lånats ut till qatariska Muaither.

BK Häcken lade vantarna på honom efter att transferfönstret öppnat i lördags - och han presenterade på bästa sätt i sin nya klubb.

Slog till med vänstervolley

I matchminut 65 ersatte han nigerianen Chisom Egbuchulam.

Han behövde inte mer än tio minuter på sig för att slå till.

Högerbacken Joel Andersson rensade i väg en riktig luftpastej från egen planhalva. Yasin mötte upp med en vänstervolley sedan kommunikationen brustit mellan J-Södras målvakt Anton Cajtoft och mittbacken André Calisir.

– Han hugger som en kobra, säger C Mores kommentator Björn Geijer.

– Riktigt skön debut, säger Ahmed Yasin själv.

Sjuka turerna bakom övergången

Han berättar också om uppoffringarna han tvingades göra för att bli spelklar.

– Jag fick åka tillbaka till Qatar för att skriva på en lapp, vara där i fyra timmar och sen åka hem igen. Klockan elva i dag fick jag sms om att jag var spelklar. Jag är glad i dag.

Resan till Qatar var värd att göra då?

– Absolut, skrattar Yasin.

Segern tar BK Häcken upp på en åttondeplats i tabellen på 23 inspelade poäng.

Jönköpings Södra har nu åtta raka segerlösa matcher i allsvenskan.

– Det är surt, säger Jönköpings Jesper Svensson till C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag